Goffa naložil Calzonovi: Talian nemá odvahu! Vynechať Weissa je trestuhodné

Bývalý trénera a uznávaný expert Vladimír Goffa sa kriticky vyjadril k reprezentačnému trénerovi Francescovi Calzonovi. Podľa Goffu Talianovi ...
  • Zdroj: TASR

Bývalý trénera a uznávaný expert Vladimír Goffa sa kriticky vyjadril k reprezentačnému trénerovi Francescovi Calzonovi. Podľa Goffu Talianovi chýba odvaha a vynechanie Weissa v nominácii je trestuhodné.

FOTOGALÉRIA: weiss

Taliansky tréner Francesco Calzona znova pobúril širšiu futbalovú verejnosť tým, že nenominoval na kvalifikačné zápasy EURO 2024 proti Islandu a Lichtenštajnsku Vladimíra Weissa mladšieho. Toho sprevádzajú mnohé kontroverzie a škandály, ale stále je to najlepší hráč slovenskej ligy. Calzona zdôvodňuje absenciu Weissa taktickými dôvodmi.

Svoj pohľad na prístup talianskeho trénera k lídrovi majstrovského Slovana Bratislava zverejnil v príspevku na facebooku bývalý tréner a uznávaný expert Vladimír Goffa. Ten kritizuje nedostatok odvahy Calzonu a snahy pracovať s Weissom. Opomenutie hráča jeho kalibru považuje za trestuhodné.

„Nadštandardný futbalista, rozdielový hráč, loptový virtuóz, najlepší v našej lige. Ale aj rebel s pár bulvárnymi škandálmi, svojrázny a kontroverzný správaním sa na ihrisku i mimo neho. Jedni ho nenávidia, druhí milujú,“ píše Goffa vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

V Slovane bude nosiť Kyriakos Savvidis dres s číslom 88.
Slovan získal zadarmo hráča z konkurenčnej Trnavy: Savvidis na zozname zradcov Zobraziť článok

"Taktické dôvody" Calzonu pri vynechaní Weissa nechápe a pridáva aj riešenie situácie s podobným typom hráčov ako kapitán belasých z vlastnej trénerskej praxe.

„No neviem, ja seno nežeriem. Áno, občas i ja mám problém s Vladovými výstrelkami. Avšak moje skúsenosti z trénovania hovoria v prospech spolupráce s takýmito povedzme problematickými „zbojníkmi“. Je to výzva. Nájsť si k nim cestu, získať ich dôveru a oddanosť, správne s nimi komunikovať. Cukor i bič. A potom ich môžete aj na chleba natrieť. A v zápase budú drieť ako kone. Calzona odvahu nenašiel," myslí si Goffa.

Slovenskému odborníkovi sa zdá nepochopiteľné, že Calzona najlepšieho hráča ligy odsúdil ešte predtým, aby mu dal vôbec šancu a získal aj vlastný pohľad a skúsenosť s hráčom.

„Pasuje mi, nepasuje? Rozbíja kabínu alebo ju stmeľuje? Je na tréningoch pracovitý alebo to fláka? Dodržiava interné pravidlá alebo ho treba na všetko upozorňovať. Zapadol, nezapadol? A potom ho buď zaradiť do nominácie na nasledujúci dvojzápas na Islande a v Lichtenštajnsku alebo naňho definitívne zabudnúť," píše bývalý kouč. „Premárniť takúto šancu (aspoň pokus) s futbalistom, akých u nás po zelených trávnikoch nebehá veľa, mi pripadá trestuhodné,“ dodáva.

Nuž, za pokus by to iste stálo. Podobné typy hráčov by Calzona potreboval v nominácii ako soľ.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});