Masaker vo Vegas: Sedemgólová kanonáda domácich a 12 vyšších trestov!

Hokejisti Vegas Golden Knights vedú vo finále play off NHL už 2:0 na zápasy. V noci na utorok zvíťazili v druhom domácom stretnutí nad ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hokejisti Vegas Golden Knights vedú vo finále play off NHL už 2:0 na zápasy. V noci na utorok zvíťazili v druhom domácom stretnutí nad Floridou Panthers hladko 7:2, keď už do 28. minúty si vypracovali náskok 4:0.

FOTOGALÉRIA: Vegas - Florida

Rozhodcovia udelili v nervóznom zápase 12 vyšších trestov a celkovo 148 trestných minút.

Tromi kanadskými bodmi zažiaril útočník Vegas Jonathan Marchessault, keď k dvom gólom pridal aj asistenciu, pričom v oboch finálových zápasoch strelil prvý gól. Dvakrát skóroval aj Brett Howden. Po dva kanadské body si pripísali aj ich spoluhráči William Carrier, Jack Eichel (obaja 0+2), a Chandler Stephenson (1+1). Sergej Bobrovskij vydržal v bránke "panterov" do 28. minúty, keď ho po štvrtom inkasovanom góle z 13 striel vystriedal Alex Lyon. Ten dostal potom tri góly z 15 striel. Ich náprotivok Adin Hill mal 93,5-percentnú úspešnosť zákrokov, keď zneškodnil 29 z 31 striel. Útočník Floridy Matthew Tkachuk dostal v úvodných dvoch finálových zápasoch až tri vyššie tresty. V druhom stretnutí najskôr inkasoval 10 minútový za hrubosť a neskôr ďalší za nešportové správanie sa. Prezentoval sa gólom na priebežných 2:6 z pohľadu Panthers, ako aj tvrdým hitom na Jacka Eichela. Český obranca Floridy Radko Gudas odstúpil zo zápasu už v prvej tretine pre bližšie nešpecifikované zranenie.

Tréner víťazného tímu Bruce Cassidy vyzdvihol hĺbku kádra, v ktorom dlhodobo chýba niekoľko zvučných mien, no napriek tomu sú Golden Knights blízko k celkovému triumfu: "Široká zostava bol jeden z dôvodov našich víťazstiev nad Winnipegom, Edmontonom a Dallasom. Mám pocit, že sme najlepší tím, čo sa týka vyrovnanosti kádra od prvého hráča po dvadsiateho."
 

"Panteri" inkasovali v úvodných dvoch finálových zápasoch 12 gólov, čo je viac, než v predošlých sériách s Carolinou aj Torontom. "Myslím si, že dokážeme byť lepší v priestore pred naším brankárom. Dnes sme to však neukázali. K striedaniu brankárov sme sa rozhodli preto, aby sme Bobrovskému dopriali viac času na oddych," povedal podľa AP tréner Floridy Paul Maurice. Hráči Vegas zvíťazili napriek tomu, že ich súper prestrieľal 31:28. Hostia si vytvorili viacero sľubných šancí na skórovanie, no brankár Adin Hill podržal tím v kľúčových momentoch a zvládol aj viacero neprehľadných situácií v okolí vlastnej bránky. "Je to pravdepodobne najväčšia zábava, akú som kedy zažil v hokeji. Len si to užívam a vážim si každý deň. Je úžasné byť súčasť cesty s týmto tímom," poznamenal Hill. Pochválil ho aj spoluhráč William Carrier: "Bol neuveriteľný. Predviedol fantastický výkon a aj vďaka nemu sme zvíťazili takým výrazným rozdielom."

Patrik Koch patril na MS 2023 k najlepším slovenským obrancom.
Do NHL mieri ďalší slovenský hokejista: Reprezentačný obranca sa dohodol s týmto klubom! Zobraziť článok

Tretí finálový zápas je na programe v noci na piatok o 2.00 SELČ na Floride.

finále play off NHL
druhý zápas /na 4 víťazstvá/:
Vegas Golden Knights - Florida Panthers 7:2 (2:0, 2:0, 3:2)
Góly
: 8. Marchessault (Stephenson, Eichel), 18. Martinez (Barbašov, Marchessault), 23. Roy (Carrier, Whitecloud), 28. Howden (Stone, Stephenson), 43. Marchessault (Eichel), 51. Amadio (Karlsson), 58. Howden (Amadio, Carrier) - 41. Lundell (Duclair), 53. Tkachuk (Bennett, Mahura). Rozhodovali: Kozari, Rooney – Murchison, Kovachik, vylúčení: 7:7 na 2 min., navyše: Barbašov - Tkachuk obaja 10 min. osobný trest za hrubosť, Kolesar, Whitecloud, Smith, Howden - Tkachuk, Fitzgerald, Duclair, Cousins, Reinhart všetci 10 min. os. trest za nešportové správanie sa, E. Staal (Flor.) 10 min. os. trest za útok na rozhodcov, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, brankári: Hill - Bobrovskij (28. Lyon), strely na bránku: 28:31, 18.561 divákov.

Vegas: Hill - Pietrangelo, Martinez, Theodore, McNabb, Whitecloud, Hague - Marchessault, Eichel, Barbašov - Stone, Stephenson, Howden - Amadio, Karlsson, Smith - Kolesar, Roy, Carrier

Florida: Bobrovskij - Ekblad, Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura - Duclair, Barkov, Verhaeghe - Tkachuk, Bennett, Cousins - Reinhart, Lundell, Lomberg - Fitzgerald, E. Staal, White
/stav série: 2:0/

Hráči Vegas nastúpili do druhého zápasu bez zmien v zostave, vo štvrtej formácii Panthers nastúpil Casey Fitzgerald namiesto Zaca Dalpeho. Za bezgólového stavu sa do úniku dostal útočník Floridy Verhaeghe, no brankára Hilla neprekonal. V 8. minúte sa Golden Knights dostali k prvej presilovke v zápase, v ktorej Marchessault potrestal vylúčenie Lomberga - 1:0. Domáci sa od 16. minúty ubránili oslabeniu, po ktorom z protiútoku skóroval obranca Martinez - 2:0.

Dôležitý gól, ktorý sa napokon ukázal ako víťazný, strelil v 23. minúte Roy, keď zakončil ofenzívny výpad. O päť minút neskôr viedli domáci už 4:0 po ďalšej rýchlej akcii, ktorú Howden zakončil blafákom do bekhendu. "Panteri" zareagovali vystriedaním brankárov, Bobrovského nahradil Lyon. Skóre vyznievalo v prospech Vegas, no aj hostia mali viacero sľubných príležitostí, veľkou prekážkou bol pre nich brankár Hill.

Ten prvýkrát inkasoval po 14 sekundách tretej tretiny. Hráči Vegas spravili chybu v rozohrávke, ktorú potrestal Lundell - 4:1. To však rozbehnutých "zlatých rytierov" nepribrzdilo a Marchessault im už o dve minúty vrátil štvorgólový náskok. Pri svojom druhom góle v zápase vyťažil z práce Eichela, ktorý ho po vyhratom súboji uvoľnil v predbránkovom priestore. V 51. minúte sa schyľovalo k presilovke Vegas, no počas signalizovaného trestu Amadio zužitkoval prihrávku Karlssona - 6:1. Tkachuk v 53. minúte znížil, keď dorazil odrazený puk za Hilla. Následne sa na ľade viackrát iskrilo, nervy na uzde si neudržali najmä hráči Floridy. Skóre uzavrel v 58. minúte Howden po zakončení jedného z viacerých prečíslení domácich.
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});