Schmiedlovej rozprávková púť skončila v osemfinále: Nad jej sily bola hviezdna Američanka

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji  Roland Garros. Šiestej nasadenej ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Šiestej nasadenej vlaňajšej finalistke Američanke Cori Gauffovej podľahla 5:7, 2:6. Napriek prehre dosiahla na parížskej antuke životný úspech.

FOTOGALÉRIA: Schmiedlovej rozprávková púť skončila v osemfinále

Po prvý raz v kariére postúpila na niektorom z podujatí veľkej štvorky medzi elitnú šestnástku. Z francúzskej metropoly si odnáša prémiu 240.000 eur pred zdanením a 240 bodov do svetového rebríčka WTA, v ktorom zaznamená výrazný posun dopredu. V jeho onlajn vydaní figuruje na 74. priečke, čo u nej predstavuje posun až o 26. miest.

Schmiedlová po štyroch nevynútených chybách hneď v úvode zápasu stratila servis. Američanka následne potvrdila brejk a ujala sa vedenia 2:0. Za stavu 4:2 nevyužila štyri brejkbaly, no napokon opäť zobrala Slovenke podanie a išla servovať na víťazstvo v sete. Schmiedlová však nezložila zbrane a v ďalších minútach vďaka zlepšenej hre vyrovnala na 5:5. Striasla zo seba nervozitu, dokázala s favoritkou držať krok v dlhých výmenách a profitovala aj z toho, že Gauffovej v silnom vetre odišlo prvé podanie. Američanka sa však v závere setu dokázala opäť skoncentrovať, v jedenástom geme Schmiedlovú brejkla a úvodné dejstvo zakončila čistou hrou.

Tuniská tenistka Ons Jabeurová postúpila prvýkrát v kariére do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.
Jabeurovej veľký okamih: Prvý raz postúpila do štvrťfinále Roland Garros Zobraziť článok

Na začiatku druhého dejstva Schmiedlová zaskočila súperku sériou roztočených víťazných úderov, po ktorých si od divákov na kurte Philippa Chatriera vyslúžila búrlivý potlesk. Za stavu 2:2 však opäť prišla o podanie a Američanka už zápas dotiahla do úspešného konca. V ôsmom geme premenila hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu so Schmiedlovou na 2:0. Vlani na turnaji v Madride jej dovolila uhrať iba dva gemy. Vo štvrťfinále Roland Garros nastúpi Gauffová proti víťazke zápasu medzi najvyššie nasadenou obhajkyňou titulu Poľkou Igou Swiatekovou a Ukrajinkou Lesiou Curenkovou.

Ženy - dvojhra - osemfinále:

Cori Gauffová (USA-6) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 7:5, 6:2

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});