Roger a Mirka Federerovci na juhu Afriky: Paríž vymenili za Lesotho

Zmena je život, povedal si zrejme švajčiarsky tenisový maestro Roger Federer (41), keď sa rozhodol, že v grandslamovom termíne sa miesto ...
  • Zdroj: twitter.com/rogerfederer

Zmena je život, povedal si zrejme švajčiarsky tenisový maestro Roger Federer (41), keď sa rozhodol, že v grandslamovom termíne sa miesto do Paríža vydá na juh Afriky. Presnejšie do enklávy Lesothské kráľovstvo, ktorá je súčasťou Juhoafrickej republiky, a bude sa venovať predovšetkým deťom.

FOTOGALÉRIA: Roger a Mirka Federerovci na juhu Afriky

Federer pravidelne lieta do týchto končín, kde pôsobí jeho nadácia. 20-násobný grandslamový víťaz si túto časť sveta vybral preto, že na juhu Afriky sa narodila jeho mama Lynette (71). Tento rok vzal so sebou manželku Mirku (45) a vybrali si spomínané Lesotho, ktoré sa stalo šiestou africkou krajinou, ktorá získala podporu Nadácie Rogera Federera.

Výsledkom tejto podpory je detské ihrisko. Švajčiarsky maestro sa tam stretol s predstaviteľmi miestnej samosprávy, aby diskutovali o vzdelávaní detí, a potom zo svojej misie zverejnil na svojich profiloch na sociálnych sieťach dojímavé zábery, ku ktorým pridal len stručný komentár: „Malý náhľad do nášho úžasného výletu do Lesotha.“

Anna Karolína Schmiedlová dosiahla na parížskej antuke životný úspech.
Schmiedlovej rozprávková púť skončila v osemfinále: Nad jej sily bola hviezdna Američanka Zobraziť článok

Napriek tomu, že je už na tenisovom dôchodku, zostáva ikonou nielen pre svet tenisu, športu, s ktorým bude stále neoddeliteľne spojený. Pri návšteve Lesotha vyzval zainteresované strany v celej krajine, aby sa spojili so spoločným cieľom, aby sa kvalitné predškolské vzdelávanie stalo realitou pre každé dieťa.

Tento rok sa Roger chystá ešte na jednu ďalekú cestu, a to v októbri do Šanghaja, kde bude čestným hosťom turnaja Masters, ktorý sa do tejto časti sveta vráti po covidových problémoch. Niekdajšia švajčiarska legenda, ktorá odišla do dôchodku vlani v septembri pri príležitosti Laver Cupu, podujatie v Šanghaji dvakrát v kariére vyhrala a prevezme si tam ocenenie za skvelú tenisovú kariéru a prínos svetu tenisu cenou Rolex Shanghai Masters Iconic Athlete.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});