Česká a španielska tenistka terčom útoku: Za toto sa do nich pustili

Pustili sa do nich! Česká tenistka Mária Bouzková (24) s deblovú partnerkou Sarou Sorribesovou (26) musia stráviť po postupe do štvrťfinále ...

Pustili sa do nich! Česká tenistka Mária Bouzková (24) s deblovú partnerkou Sarou Sorribesovou (26) musia stráviť po postupe do štvrťfinále štvorhry na Roland Garros poriadnu dávku kritiky.

Fotogaléria

Svojim protestom totiž obe hráčky prispeli k tomu, že empajrový rozhodca diskvalifikoval japonsko-indonézsky pár Katóová, Sutjiadiová, čo znamenalo postup česko-španielskej dvojice.

Naopak, Japonka s Indonézkou prišla nielen o všetky získané body, ale aj získané prize money vo výške 70 tisíc dolárov. „Domáhať sa diskvalifikácie súperiek, keď ste ani zásah loptičky nevideli... Dúfam, že teraz nebudú môcť spať,“ napísal na sociálnu sieť niekdajší šiesty hráč sveta Gilles Simon. Reagoval na diskvalifikáciu po tom, čo Japonka Katóová po konci výmeny ľahkým jednoručným bekhandom trafila nechtiac zberačku loptičiek, ktorá sa chystala podať loptičku servujúcej Sorribesovej. Zberačka sa rozplakala, na čo upozornila u empajrového rozhodcu česko-španielska dvojica.

Novak Djokovič.
Spoznali sme prvých štvrťfinalistov Roland Garros: Najväčší favoriti nezaváhali Zobraziť článok

Ku komentárom na sociálnej sieti sa pridal aj kanadský tenisový novinár Ben Lewis. „Úprimne, je mi z Bouzkovej a Sorribesovej trápne. Viem si predstaviť, že na okruhu stratia hodne rešpektu,“ napísal. Americký tenisový komentátor Ricky Dimon žiada, aby z turnaja vylúčili aj Bouzkovú so Sorribesovou. Na sociálnych sieťach okrem iného vyvolala kritiku fotografia, kde sa Češka a Španielka smejú, kým rozhodcovia rozhodovali o diskvalifikácii súperiek.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});