Anketa NIKÉ Športovec mesiaca máj 2023: Zaslúžený triumf Lobotku

Zaslúžený triumf! Víťazom ankety NIKÉ Športovec za mesiac máj 2023 sa podľa očakávania stal futbalista Stanislav Lobotka (28). Záložník ...
  • Zdroj: SITA/AP

Zaslúžený triumf! Víťazom ankety NIKÉ Športovec za mesiac máj 2023 sa podľa očakávania stal futbalista Stanislav Lobotka (28). Záložník slovenskej reprezentácie si tento triumf vyslúžil za zisk majstrovského titulu s talianskym klubom SSC Neapol.

FOTOGALÉRIA: Stanislav Lobotka

Lobotka má za sebou skvelú sezónu v drese talianskeho klubu, ktorému sa začiatkom mája podarilo po dlhých 33. rokoch získať tretí majstrovský titul v klubovej histórii od čias slávneho Diega Maradonu. A slovenský záložník má na tomto úspechu veľký rukopis, keďže bol stabilným členom základnej zostavy a doslova režisérom hry nového šampióna.

Sú to neuveriteľné pocity, snívali sme o tom od začiatku a teraz sa to našťastie podarilo. Dokázali sme niečo, čo sme chceli a nikto nám neveril. Musím poďakovať svojej rodine, blízkym a všetkým, ktorí mi pomáhali. Tento titul patrí aj im a ľuďom, ktorí vo mňa vždy verili,“ uviedol Lobotka pre oficiálnu stránku Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

V ankete, ktorá sa obnovila od roku 2021 za spolupráci stávkovej spoločnosti NIKÉ, vyhral Lobotka suverénne o 15 hlasov pred hádzanármi Považskej Bystrice.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});