Futbalový Slovan predstavil prvú letnú posilu: Najväčšiemu rivalovi vyfúkol kľúčovú oporu

Prestupová bomba! Čerstvý šampión slovenskej futbalovej Fortuna Ligy Slovan Bratislava sa už pripravuje na budúcu sezónu, v ktorej chce ...
  • Zdroj: TASR

Prestupová bomba! Čerstvý šampión slovenskej futbalovej Fortuna Ligy Slovan Bratislava sa už pripravuje na budúcu sezónu, v ktorej chce byť ešte silnejší. Z toho dôvodu dnes predstavil prvú letnú posilu v podobe Gréka Kyriakosa Savvidisa (27). Na sociálnej sieti Instagram o tom informoval generálny manažér klubu Ivan Komtrík mladší.

FOTOGALÉRIA: Futbalový Slovan predstavil prvú letnú posilu

Kyriakos Savvidis je na slovenských travníkoch už dobre známe meno. Vo Fortuna lige pôsobí už od sezóny 2018/2019, keď ho zlanárili Michalovce. Výkonmi v drese Zemplínčanov zaujal natoľko, že po ňom už o rok neskôr siahol Spartak Trnava.

V drese červeno-čiernych vydržal o niečo dlhšie a patril k najväčším oporám mužstva. Počas troch sezón u „bílych andelov" nastúpil do 82 ligových stretnutí, v ktorých strelil 10 gólov. Skúsený záložník sa so Spartakom Trnava tešil aj z dvoch triumfov v Slovenskom pohári (2021/2022 a 2022/2023).

Generálny riaditeľ Slovana si rypol do konkurenčného Spartaka.
Ivan Kmotrík ml. si rypol do kapitána Spartaka: Trnava je naše béčko! Zobraziť článok

Po konci aktuálneho ročníka sa ale rozhodol, že je čas na zmenu a ďaleko sa sťahovať nebude. Rozhodol sa totiž prijať ponuku od najväčšieho rivala, ktorým je klub z hlavného mesta Slovenska. ŠK Slovan Bratislava sa v nasledujúcej sezóne opäť pokúsi zabojovať o účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov, a práve Savvidis by mu v splnení tohto cieľa mal výrazne pomôcť. S úradujúcim šampiónom podpísal rodák zo Solúnu trojročný kontrakt.

„Počas pôsobenia v Trnave dokazoval, že dosahuje kvality Slovana Bratislava. Bol pre nás teda jasnou voľbou. Pre mňa osobne to bol dokonca najlepší hráč nášho odvekého rivala. Jeho bojovnosť, líderstvo a zanietenosť bolo na trávniku radosť sledovať. Už dlhšie som si ho u nás vedel predstaviť," uviedol na oficiálnej stránke „belasých" generálny manažér Ivan Kmotrík ml.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});