Jeden z najlepších hráčov planéty zmení dres: Definitívna rozlúčka s Realom Madrid!

Karim Benzema opustí po skončení tejto sezóny Real Madrid. Španielsky futbalový veľkoklub v nedeľu uviedol, že francúzsky útočník súhlasil ...
  • Zdroj: TASR/AP

Karim Benzema opustí po skončení tejto sezóny Real Madrid. Španielsky futbalový veľkoklub v nedeľu uviedol, že francúzsky útočník súhlasil s dohodou, ktorá ukončí jeho žiarivú éru v tomto tíme.

FOTOGALÉRIA: Benzema

Tridsaťpäťročného Benzemu tento týždeň spájali s lukratívnym prestupom do Saudskej Arábie. Ešte v sobotu tréner Madridu Carlo Ancelotti povedal, že o budúcnosti hráča v Madride niet pochýb. "Real Madrid a náš kapitán Karim Benzema sa dohodli, že ukončia jeho skvelú a nezabudnuteľnú éru hráča v našom klube. Chceme preukázať svoju vďačnosť a lásku k niekomu, kto je jednou z našich najväčších legiend," uviedol Real vo vyhlásení.

Karim Benzema poprel informácie o možnom prestupe do saudskoarabského klubu Al Ittihad.
Chystá sa Benzema do Saudskej Arábie? Francúz všetko vyjasnil! Zobraziť článok

Tridsaťpäťročný útočník je v Reale Madrid od roku 2009 a získal s ním päť titulov v Lige majstrov, štyri v domácej súťaži a tri Španielske poháre. "Karim prišiel do Realu v roku 2009, keď mal iba 21 rokov. Bol kľúčovým hráčom tohto zlatého obdobia našej histórie. V našom drese odohral 647 zápasov a dal 353 gólov. Bol príkladom správania a profesionality reprezentujúcich hodnoty nášho klubu. Je to jedna z najväčších legiend nášho klubu a svetového futbalu. Real Madrid vždy bol a vždy bude jeho domovom a jemu a celej jeho rodine želáme to najlepšie v tejto novej etape jeho života," dodal klub.

Vedenie Realu v sobotu potvrdilo, že klub opustia v lete aj Eden Hazard, Marco Asensio a Mariano Diaz.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});