Karlos Vémola priznáva vážne zdravotné problémy: Toto ho trápi!

Český MMA bojovník Karlos Vémola (37) po prehre s Patrikom Kinclom priznal vážne zdravotné problémy. Aj preto chce po tomto roku uzavrieť ...
  • Zdroj: OKTAGON MMA

Český MMA bojovník Karlos Vémola (37) po prehre s Patrikom Kinclom priznal vážne zdravotné problémy. Aj preto chce po tomto roku uzavrieť svoju aktívnu kariéru.

FOTOGALÉRIA: Vémola

Karlos Vémola prehral v ostro sledovanej titulovej bitke s Patrikom Kinclom po piatich kolách na body. Po tomto súboji vyhlásil, že bojovať už bude len do konca roka 2023. Na pláne má ešte tri zápasy - proti zatiaľ neznámemu súperovi na Štvanici, obhajoba titulu šampióna poloťažkej váhy OKTAGON MMA s víťazom zápasu Alexander Poppeck - Pavol Langer a bodku za kariérou chce dať koncom roku v odvete s Attilom Véghom.

Pavol Langer (11-9) patrí medzi nenápadných borcov Oktagon MMA, ktorého čaká čoskoro životná príležitosť.
V boji o Vémolu aj slovenské eso! Informatik sa chystá získať titul Oktagonu Zobraziť článok

Jeho rozhodnutie skončiť úzko súvisí so zhoršeným zdravotným stavom. V decembri bojoval o život v pražskom Motole po tom, ako jeho telo napadla silná infekcia a bol na hrane života a smrti. V podcaste Fight Cast One priznal, že ani aktuálne to s jeho zdravím nevyzerá ružovo.

„Nechcel som sa o tom baviť, nechcel som, aby to znelo ako nejaká výhovorka. Bol som 100 % pripravený, inak by som do toho zápasu nešiel. Ale kvôli zhadzovaniu, extrémnej diéte, extrémnemu záprahu mám veľké imunitné problémy. Mal som problémy s hladinou cukru, so štítnou žľazou. Tak sa mi nehoja rany po operácii (pozn. na lakťoch), mám ich zahnisané. A ako som stále v gyme a ideme tie údery, lakte atď, tak to mám celé zakrvácané a zahnisané. A keď vám niečo pol roka hnisá a ste v infekcii a liečite to antibiotikami, tak to tomu nepridá,“ prezradil Karlos Vémola.

„To telo len z tých práškov asi nedokáže fungovať. Od decembra alebo 1. januára som nemal ani kúsok zeleniny, ani kúsok ovocia. Nič také, kvôli sacharidom a kvôli cukrom. Držal som to striktne na ryži, na kuracom, na rybe a na práškoch. Toto potrebujem doriešiť. Nájsť správnu diétu, správny liečebný systém a tie ruky doliečiť," dodal bojovník známy pod prezývkou Terminátor.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});