Djokoviča vypískali fanúšikovia: Jeho reakcia vás prekvapí!

Srbský tenista Novak Djokovič sa štrnástykrát v sérii prebojoval do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.
  • Zdroj: TASR/AP

Srbský tenista Novak Djokovič sa štrnástykrát v sérii prebojoval do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

V 3. kole si v pozícii nasadenej trojky poradil na parížskej antuke so Španielom Alejandrom Davidovichom Fokinom za tri hodiny a 36 minút 7:6 (4), 7:6 (5), 6:2.

FOTOGALÉRIA: Novak Djokovič

Djokovič sa na víťazstvo nadrel, prvé dva sety rozhodol vo svoj prospech až v tajbrejkoch, pričom v tom prvom otáčal z 1:3. V druhom sete odvrátil aj setbal súpera.

Po druhom sete si potreboval srbský tenista ošetrenie. Fanúšikom sa to nepáčilo a okamžite začali na Djokoviča bučať a pískať. Skúsený tenista ich burcoval, ukázal palec hore a ironicky im tlieskal.

 

 

Tridsaťšesťročný Srb zlomil jeho odpor až v treťom sete, keď v druhom geme zobral Španielovi servis a vytvoril si rozhodujúci náskok 3:0. Na turnaji tak stále nestratil ani set.
 

"Každé víťazstvo sa počíta. Cením si ho, aj keď možno prvé dva sety trvali príliš dlho. Vedel som, že to bude ťažký a fyzicky náročný zápas. Prvé dva sety sme hrali tri hodiny, ak by som druhý prehral, hrali by sme možno dnes aj päť hodín. Alejandro ukázal, že je úžasný bojovník a v jeho hre nie je veľa slabých stránok. Som hrdý na svoj výkon," povedal v prvom interview Djokovič, ktorý sa usiluje o zisk rekordného 23. grandslamového titulu, čím by sa odpútal na čele historických tabuliek od Španiela Rafaela Nadala. V osemfinále narazí na víťaza duelu medzi Juanom Pablom Varillasom z Peru a Poliakom Hubertom Hurkaczom.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});