Český stredopoliar mení dres: Zahrá si Ligu majstrov!

Dvadsaťpäťročný defenzívny stredopoliar podpísal so štvrtým tímom uplynulej bundesligovej sezóny ročný kontrakt a podľa klubovej internetovej ...
  • Zdroj: TASR/AP

Dvadsaťpäťročný defenzívny stredopoliar podpísal so štvrtým tímom uplynulej bundesligovej sezóny ročný kontrakt a podľa klubovej internetovej stránky si zahrá v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Český futbalový reprezentant Alex Král sa po odchode zo Schalke, s ktorým zostúpil z nemeckej ligy, stal hráčom Unionu Berlín. Dvadsaťpäťročný defenzívny stredopoliar podpísal so štvrtým tímom uplynulej bundesligovej sezóny ročný kontrakt a podľa klubovej internetovej stránky si zahrá v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Král si už vlani začiatkom júla uplatnil opciu na prerušenie zmluvy v Spartaku, kde je viazaný do leta 2024. Medzinárodná federácia FIFA predĺžila špeciálne pravidlo pre zahraničných hráčov na nasledujúcu sezónu kvôli vojenskej agresii Ruska na Ukrajine.

Český defenzívny univerzál odohral v minulej sezóne za Schalke 31 súťažných zápasov a pripísal si jednu asistenciu. Predtým hosťoval zo Spartaka v londýnskom West Hame, kde sa však nedokázal presadiť. V českej lige hral tridsaťpäťnásobný reprezentant za Slaviu Praha a Teplice.

"Prestup do Unionu je pre mňa dôležitým krokom. Keďže som Bundesligu mohol spoznať už v minulej sezóne, nebude pre mňa ťažké zvyknúť si na ňu. Progres Unionu v posledných rokoch je neuveriteľný a pôsobivý. Na tím a celý klub sa veľmi teším," povedal Král, ktorý by nemal chýbať pri jesennej premiére klubu v skupinovej fáze Ligy majstrov.

"S Alexom Králom k nám prichádza pravidelný člen českej reprezentácie, ktorý k nám svojím intenzívnym štýlom, technickými schopnosťami a mentalitou dobre zapadne. Tešíme sa na neho a sme nadšení, že rozšíril naše rady," dodal riaditeľ berlínskeho klubu Oliver Ruhnert.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});