Nová pozícia? Návratom do repre sa Hamšík blíži k postu asistenta trénera!

Jednu očakávanú správu bleskovo vystriedala druhá - už z kategórie nečakaných! Oznámenie o ukončení kariéry Mareka Hamšíka (35) nebola ...
  • Zdroj: futbalsfz.sk

Jednu očakávanú správu bleskovo vystriedala druhá - už z kategórie nečakaných! Oznámenie o ukončení kariéry Mareka Hamšíka (35) nebola vo futbalových kruhoch žiadna bomba. Jeho návrat do reprezentácie načasovaný na rovnaký deň však vyvolal prekvapenie.

FOTOGALÉRIA: Marek Hamšík

Bývalý kapitán odohral v novembri 2021 svoj posledný reprezentačný zápas v kvalifikácii MS proti Slovinsku a v máji 2022 ukončil kariéru v najcennejšom drese. Vlani v novembri absolvoval na Tehelnom poli rozlúčkový duel proti Čile a pri odchode z ihriska ronil krokodílie slzy.

Po pol roku ho taliansky tréner Francesco Calzona opäť vracia do akcie. „Máme veľa zranených hráčov. Vzhľadom na to mi napadlo, že do širšej nominácie zaradím aj Mareka Hamšíka,“ vysvetlil.

Hamšík bude účastníkom kempu v Šamoríne, odkiaľ sa výprava presunie do Senca, kde bude trénovať pred odletom na kvalifikačné súboje s Islandom a Lichtenštajnskom.

Calzonovi vypadlo ofenzívne trio Duda – Bénes – Haraslín. Nie je jasné, či Hamšík po sobotňajšom ukončení aktívnej činnosti zasiahne v Reykjavíku a vo Vaduze do hry.

„Jeho návrat je neštandardný, tak, ako je neštandardné spojenie Calzona - Hamšík. Vnímam to ako uvítaciu akciu k tomu, že Marek sa stane v lete jeho asistentom. Je smutné, že nemáme za neho náhradu,“ uviedol pre Nový Čas bývalý brankár Ladislav Molnár.

Stanislav Šesták, niekdajší dlhoročný spoluhráč Hamšíka z národného tímu, si tento postup nevie vysvetliť. „Po takej rozlúčke, keď vypredal Tehelné pole a teraz sa vracia späť, tak tomu nerozumiem. Neviem, čo ho presvedčilo. Napadlo mi, či to nie je prvý krok na ceste k postu asistenta. Môže to byť aj tak, že je v nominácii a zároveň už bude i členom realizačného tímu.“

Brankár Ján Mucha bol s Hamšíkom v reprezentácii na dvoch vrcholných podujatiach – MS 2010 a ME 2016. Vzniknutú situáciu s jeho návratom považuje za zvláštnu. „Oznámil koniec kariéry a ide hrať do repre? To som ešte nezažil. Marek je legenda, no nie každý dobrý hráč musí byť aj dobrý tréner. Zdá sa mi to trochu prehnané. Prechod na trénerskú dráhu chce nejakú postupnosť.“

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});