Doplatí na svoj skrat? UEFA začala vyšetrovať Mourinha po napadnutí rozhodcu

Európska futbalová únia (UEFA) začala vyšetrovať trénera AS Rím Joseho Mourinha. Portugalský kouč neuniesol prehru vo finále Európskej ...
  • Zdroj: SITA/AP

Európska futbalová únia (UEFA) začala vyšetrovať trénera AS Rím Joseho Mourinha. Portugalský kouč neuniesol prehru vo finále Európskej ligy s FC Sevilla a po stretnutí konfrontoval rozhodcu Anthonyho Taylora.

FOTOGALÉRIA: José Mourinho

Mourinha zachytili kamery, ako si po stretnutí na parkovisku štadióna v Budapešti anglického rozhodcu odchytil a jeho výkon označil za hanbu, pričom použil aj vulgarizmy. Taylor mal problémy aj s fanúšikmi Ríma, ktorí ho počastovali nadávkami a jeho smerom dokonca hodili stoličku. Jeho rodinu museli na budapeštianskom letisku sprevádzať príslušníci ochrannej služby. Útoky na jeho osobu už odsúdila aj Anglická asociácia rozhodcov.

Taylor v zápase udelil žltú kartu 13 hráčom, sedem z nich z tímu AS. Zápas sa pre vysoký počet faulov výrazne natiahol, Sevillčania napokon uspeli v jedenástkovom rozstrele, keď bol v riadnom hracom čase i po predĺžení stav 1:1. Vyšetrovaniu budú podľa AFP čeliť pre správanie sa fanúšikov v hľadisku aj oba kluby.

Tréner José Mourinho sa triumfu vo finále Európskej ligy nedočkal.
Vytočený Mourinho po finále v Budapešti: Počkal si na rozhodcu a naložil mu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});