Gajan pred draftom cíti šancu: Z tohto klubu NHL javia najväčší záujem!

Slovenský reprezentačný brankár Adam Gajan (19) sa teší na prestížnu akciu NHL Scouting Combine. Na drafte by mal byť medzi najvyššie ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský reprezentačný brankár Adam Gajan (19) sa teší na prestížnu akciu NHL Scouting Combine. Na drafte by mal byť medzi najvyššie postavenými brankármi a prezradil, z ktorého klubu NHL pociťuje jednoznačne najväčší záujem!

FOTOGALÉRIA: Adam Gajan

Slovenský brankár Adam Gajan zažiaril na majstrovstvách sveta do 20 rokov v Kanade. Pôvodne na turnaji ani nemal chytať, napokon ho vyhlásili za najlepšieho gólmana podujatia. Odvtedy jeho meno raketovo stúpa v preddraftových rebríčkoch. Podľa prognóz by mal byť medzi najvyššie draftovanými brankármi.

Gajan je jedným zo šiestich Slovákov, ktorí sa v najbližších dňoch zúčastnia prestížnej akcie NHL Scouting Combine. V rámci tohto podujatia absolvujú hráči fyzické testovanie aj pohovory so zástupcami tímov NHL. Na akciu dostalo pozvánku len 100 najväčších talentov draftového ročníka a Gajan odlieta už 3. júna z Viedne.

„Kluby NHL ma začali oslovovať už na jeseň, aj keď ich záujem od januára narastal. Momentálne mám s nimi nejaký rozhovor takmer každý deň, takže je toho pomerne dosť. Potom sa mi aj ťažšie plánujú aktivity," prezradil pre portál tvnoviny.sk.

Na snímke zľava slovenský brankár Adam Gajan likviduje nájazd lotyšského háča Darelsa Dukursa v zápase B-skupiny hokejových MS hráčov do 20 rokov Slovensko - Lotyšsko v kanadskom meste Moncton 30. decembra 2022.
Zámorský expert vychválil talentovaného slovenského brankára: Je predurčený na post jednotky v NHL Zobraziť článok

Gajan vycítil, že najväčší záujem o jeho služby javia z Chicaga Blackhawks. „Rozprával som sa už s viac ako 25 tímami, takže už ich zostalo len pár, ktoré ma doteraz nekontaktovali. Najväčší záujem pociťujem určite z Chicaga, potom z Nashvillu. Početné debaty však sú aj s Arizonou, s Los Angeles či s New Jersey," menoval slovenský brankár záujemcov.

V Chicagu je silná slovenská stopa, veď útočník Marián Hossa pomohol Blackhawks trikrát získať Stanleyho pohár. Podľa čoho Gajan cíti, že práve z "veterného mesta" majú najväčší záujem?

„Brankárski skauti majú s gólmanmi oveľa bližší vzťah, ako keď sa skaut zhovára s hráčom. Brankársky skaut Chicaga so mnou často komunikuje, bol sa na mňa asi desaťkrát pozrieť naživo, taktiež si ma bol pozrieť na vlastné oči aj klubový šéf skautingu. Veľa tímov mi povie, že ma majú vysoko v hodnoteniach, že by ma chceli draftovať, ale u niektorých cítite, že majú eminentný záujem. Zhovárajú sa totiž so mnou detailnejšie. Z Chicaga máme s agentom veľmi dobrý pocit," priznáva.

Dvorský sa v preddraftových rebríčkoch NHL aktuálne pohybuje okolo 10. miesta.
Prognózy hrajú v prospech Dvorského: Na drafte môže konkurovať najlepším! Zobraziť článok

Kontakty so zástupcami klubov zámorskej profiligy pred blížiacim sa draftom tradične prinášajú aj kuriózne či vtipné situácie. Jednu takú zažil aj najlepší brankár posledného svetového šampionátu juniorov. Prihodila sa mu so skautom Montrealu Canadiens.

„Asi tri mesiace po juniorskom šampionáte sa bol na tréningu aj na zápase párkrát na mňa pozrieť brankársky skaut Montrealu. Počas rozhovoru mi začal menovať čísla hráčov USA z MS20, že či viem, o koho ide a či je daný hráč ľavák alebo pravák. Prišlo mi to celkom komické," hovoril Gajan, ktorý môže siahnuť na druhé či tretie kolo tohtoročného draftu NHL.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});