Žiadaný bek pokračuje na Spiši: Extraligisti si vymenili útočníkov

Slovenský hokejista Juraj Valach podpísal novú ročnú zmluvu s extraligovým klubom HK GROTTO Spišská Nová Ves. Klub o tom informuje na ...
  • Zdroj: TASR/Roman Hanc

Slovenský hokejista Juraj Valach podpísal novú ročnú zmluvu s extraligovým klubom HK GROTTO Spišská Nová Ves. Klub o tom informuje na sociálnych sieťach.

FOTOGALÉRIA: Zmeny v hokejovej extralige

Tridsaťštyriročný rodák z Topoľčian zamieril na Spiš v januári tohto roka z bratislavského Slovana. V uplynulom ročníku odohral dokopy 50 zápasov, v ktorých strelil 4 góly a pridal 17 asistencií. Spišiakom pomohol k zisku historického extraligového bronzu.

"Som veľmi rád, že sa Juraj rozhodol pre pokračovanie v našom drese aj napriek mnohým iným ponúkam, ktoré dostal po sezóne. "Ďuri" je skúsený borec a líder našej defenzívy na ľade aj mimo neho. V play-off ukázal charakter a srdce, keď napriek nepríjemnému zraneniu nastupoval a podával kvalitné výkony, čo si v klube veľmi vážime. Verím, že si naši mladší hráči od neho vezmú príklad, ako má vyzerať profesionálny prístup a tvrdá práca," uviedol generálny manažér klubu Richard Rapáč.

Slovenský hokejový útočník Roman Žitný zamieril v rámci výmeny z HK Dukla Ingema Michalovce do HC ´05 Banská Bystrica. Michalovce za neho získali útočníka Michala Kabáča. Kluby informovali o hráčskej výmene na oficiálnych stránkach.

Pre 25-ročného krídelníka Žitného je Banská Bystrica už piate pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži. V nej si už obliekal dresy Košíc, Slovana Bratislava a Nitry. V ročníku 2022/2023 odohral za Michalovce celkovo 61 zápasov, v ktorých nazbieral 30 kanadských bodov za 18 gólov a 12 asistencií.

"Je mi jasné, že Roman bol v Michalovciach miláčik tribún, no po uplynulej sezóne sme mu nedokázali garantovať miesto v prvých dvoch útokoch. V tom istom čase sme hľadali kvalitného slovenského "powerforwarda," preto táto výmena dávala zmysel obom stranám."

„Myslím si, že Michal svojou víťaznou mentalitou a pracovitosťou zapadne do našej koncepcie a som rád, že sme sa dohodli na ročnom kontrakte s opciou. Na druhej strane by som chcel poďakovať Romanovi za všetko, čo Dukle za dve sezóny odovzdal, a želám mu veľa úspechov v jeho ďalšej kariére," uviedol športový manažér michalovskej Dukly Marek Mašlonka.

Kabáč si už michalovský dres obliekal v sezóne 2017/2018, keď klub účinkoval v druhej najvyššej súťaži. Záver ročníka už strávil v Banskej Bystrici, s ktorou získal svoj prvý majstrovský titul. Prvenstvo v slovenskej extralige si zopakoval aj v roku 2019.

Za "baranov" odohral takmer šesť sezón a počas ročníka 2022/2023 v niekoľkých zápasoch viedol mužstvo v pozícii kapitána. "V Banskej Bystrici som zažil najlepšie roky mojej kariéry, preto by som chcel poďakovať všetkým fanúšikom a ľuďom okolo hokeja, aj tým, ktorí boli okolo neho v čase, keď som prišiel, že za tých skoro šesť rokov, čo som tu strávil, som sa mohol cítiť ako doma. Stretol som tu veľa dobrých ľudí a našiel nových priateľov. Preto budem spomínať len v tom najlepšom a držať palce," uviedol Kabáč. V slovenskej extralige už hral aj za "dvadsiatku," Martin a Liptovský Mikuláš.

(ilustračné foto).
Úspechy zbieral aj po boku Jágra: Hviezdny útočník († 46) zomrel priamo na štadióne Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});