Ikonický Marek Hamšík urobil po 19 rokoch najťažšie rozhodnutie: Čo ho viedlo k ukončeniu kariéry

Ostane v Trabzonspore? Prestúpi do iného klubu? Vráti sa do Slovana, kde začínal? Po včerajšku sú už otázky podobného rangu zbytočné.
  • Zdroj: Getty Images

Ostane v Trabzonspore? Prestúpi do iného klubu? Vráti sa do Slovana, kde začínal? Po včerajšku sú už otázky podobného rangu zbytočné.

FOTOGALÉRIA: Marek Hamšík

Marek Hamšík urobil najťažšie rozhodnutie svojho futbalového života, keď oznámil ukončenie profesionálnej kariéry. Turecký Trabzonspor, v ktorom ho čakajú ešte dva ligové zápasy, tak ostane zapísaný v histórii ako posledný klub ikony slovenského futbalu

Banskobystrický rodák uvažoval už dlhšie o svojej budúcnosti. „Žil som si svoj sen... Začal som v klube Jupie ako štvorročný, po aktuálnej sezóne končím so svojou futbalovou kariérou,“ uviedol Marek na svojej stránke.

Z Podlavíc zamieril do bratislavského Slovana, ktorý bol vstupnou bránou do veľkého futbalu. Po Brescii prišlo 11 nezabudnuteľných sezón v SSC Neapol, kde prekonal klubový rekord legendárneho Diega Maradonu v počte gólov a stal sa idolom tamojších fanúšikov.

Po dvojročnom angažmáne v čínskom Daliane a krátkej zastávke v IFK Göteborg uzavrel futbalovú dráhu v Trabzonspore, s ktorým získal vlani svoj prvý majstrovský titul. „Futbal bol moja láska, vášeň a práca, ktorej som vždy odovzdal všetko. Ďakujem všetkým klubom, v ktorých som pôsobil a ktorým som sa vždy snažil odovzdať maximum. Bolo to úžasných devätnásť rokov kariéry. Viac ako sedemsto zápasov v kluboch, skoro stoštyridsať duelov za národný tím Slovenska. Veľa, veľa strelených gólov...“

Marek Hamšík pri rozlúčke s reprezentáciou.
Hamšík prijal definitívne rozhodnutie: TOTO urobí po skončení sezóny! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});