Nech je kolumbijská lekcia poučením, tréner Rusnák: Som sklamaný!

Opäť stop v osemfinále. Už po druhý raz! Slovenský futbal neuspel ani v druhom osemfinále, kam sa jeho reprezentanti do 20 rokov prebojovali. ...

Opäť stop v osemfinále. Už po druhý raz! Slovenský futbal neuspel ani v druhom osemfinále, kam sa jeho reprezentanti do 20 rokov prebojovali. Po roku 2003 to nevyšlo ani v roku 2023.

Fotogaléria

Slovensko prehralo rozdielom triedy 1:5 s Kolumbiou, ktorá o svojom triumfe rozhodla ráznym nástupom do druhého polčasu, keď v rozpätí 48. - 52. minúty dala tri góly. „Bol to veľmi poučný zápas a ukázal veľa vecí - pozitívnych a aj negatívnych. Máme čo rozoberať. Nenazval by som to hluchou šesťminútovkou. Nazval by som to šesťminútovkou hrubých chýb a jednoduchých strát lôpt, ktoré nás sprevádzali aj v predchádzajúcich zápasoch. Robíme jednoduché chyby pri základných herných činnostiach, a to na medzinárodnej úrovni stojí dobrý výsledok,“ povedal kouč Rusnák pre web Slovenského futbalového zväzu (SFZ) a po chvíli dodal:

„Samozrejme, som sklamaný. Keď takéto stretnutia nebudete hrať, tak prídete o tieto skúsenosti. Hráči videli, kde je medzinárodný futbal.“

Sklamanie je určite obrovské, ale po rokoch bude celé Slovensko tento výsledok hodnotiť inak. A to vtedy, keď z tejto generácie, ktorá hrala v krajine úradujúcich majstrov sveta ako jeden z piatich európskych tímov, vyrastú futbalisti takých kvalít ako spred dvadsiatich rokov.

V slovenskom drese sa vtedy predstavili hráči, ktorí ťahali reprezentáciu a ich mená sa spomínajú medzi legendami nášho futbalu ako Martin Škrtel, Marek Čech, Igor Žofčák, Viktor Pečovský, Kamil Kopúnek, Štefan Zošák, Filip Hološko, Filip Šebo či Juraj Halenár.

Futbalista Cristiano Ronaldo z Al-Nassr.
Ronaldo prezradil, čo ho v arabskom svete prekvapilo: To bolo veľmi divné! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});