Fehérváry prezradil, prečo neprišiel na MS: Toto mi vadí na reprezentácii!

Slovenský obranca Martin Fehérváry (23) prezradil skutočný dôvod, pre ktorý nehral na MS. Toto mi prekáža na reprezentácii!
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenský obranca Martin Fehérváry (23) prezradil skutočný dôvod, pre ktorý nehral na MS. Toto mi prekáža na reprezentácii!

Mnoho fanúšikov sa čudovalo, prečo obranca Martin Fehérváry (23) neposilnil slovenský tím na majstrovstvách sveta v Rige a Tampere, keď dohral základnú časť sezóny NHL v drese Washingtonu Capitals bez viditeľného zranenia. Pravú príčinu objasnil v rozhovore pre Denník Šport.

„Veľa ľudí nevie, ako to presne bolo. Nechcel som nič konkretizovať pred turnajom. Mal som problémy s chrbtom, s platničkami a trápili ma celú sezónu slabiny. Horší však bol chrbát. Myslel som si, že posledný zápas základnej časti NHL ani nedokončím. Mal som také bolesti, že som sa nevedel ani predkloniť. Preto som zhodnotil, že tohtoročný šampionát vynechám a dám sa dokopy," vysvetľoval.

Vľavo hore tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Po vypadnutí Slovákov z MS sa začalo horúčkovite špekulovať: Kto by mohol nahradiť trénera Ramsayho? Zobraziť článok

Aktuálne je veľkou témou či by Craig Ramsay mal zostať v pozícii hlavného trénera slovenskej reprezentácie. Fehérváry sa už predtým vyjadril, že je za zotrvanie skúseného kanadského odborníka. Privítal by však zmeny v realizačnom tíme a najmä v štýle komunikácie s tímovými lídrami.

„Nespravilo sa štvrťfinále, ale nebolo tam to najlepšie, čo máme na Slovensku. To si musíme povedať na rovinu. Zmeny by mohli prísť. Myslím si, že by sme mohli dať dokopy skúsenejší hráči a pobaviť sa o tom, čo nám vyhovovalo. Komunikácia medzi realizačným tímom a lídrami reprezentácie by mala byť lepšia," myslí si Fehérváry.

Po tejto sezóne mu skončil kontrakt s Washingtonom, ktorý však má na slovenského obrancu v pozícii obmedzeného voľného hráča prednostné práva. Začali už rokovania o novom kontrakte?

„Zatiaľ sme vôbec nekomunikovali, z vedenia klubu sa ešte neozvali. Minulý rok sa niečo začalo, ale potom sme sa k tomu nedostali. Zrejme to bude kratší kontrakt, ale vôbec netuším za koľko a na aký čas. Som obmedzený voľný hráč a moje práva sú dosť nízke. Myslím si, že odvádzam dobrú robotu a v klube sú so mnou veľmi spokojní. Verím, že nájdeme spoločnú cestu," očakáva Fehérváry svoje pokračovanie v hlavnom meste USA.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});