Prestupová bomba: Messi do Barcelony cez Beckhama!

Na prvé počutie strašne komplikované! Ale... nasledujúce riadky vás presvedčia, že komplikované to je naozaj len na prvé počutie. Inak ...

Na prvé počutie strašne komplikované! Ale... nasledujúce riadky vás presvedčia, že komplikované to je naozaj len na prvé počutie. Inak je to realita, ktorá vyplýva z rôznych pravidiel a predpisov, ktoré sa vo svetovom futbale dajú obísť. Keď chcete!

Fotogaléria



Messimu v lete vyprší zmluva s Paris SG a je isté, že predĺžená nebude. A tak sa stále viac debatuje o tom, kam Lionel Messi (35) zamieri.

Skloňuje sa zájem Al-Hilálu, kde by si kapitán úradujúcich majstrov sveta v saudskoarabskej súťaži mohol rozdať s odvekým rivalom Cristianom Ronaldom, ktorý pôsobí v An-Nasri. Americký portál ESPN ale prišiel s informáciou, ktorá by bola fakt prestupovou bombou tohto leta a priniesla by Messiho „last dance“ v drese Barcelony.

Podľa tohto zdroja jestvuje plán ako dostať hviezdneho Argentínčana v jednom roku na obe adresy. Do Barcelony a aj do Interu Miami, ktorého spolumajiteľom je David Beckham.

Všetko vyzerá jednoducho:

Messi by v lete ako voľná hráč podpísal kontrakt s Beckhamovým klubom, ktorý by ho obratom poslal na hosťovanie do Barcelony. Sezónu 2023/2024 by Messi strávil v Španielsku a potom by sa presunul do USA, kde by zavŕšil svoju famóznu kariéru. Logiku to má aj preto, že v lete 2024 sa bude konať v USA juhoamerický šampionát Copa América, kde nechce Leo chýbať.

Prečo také komplikácie:

Jednoducho preto, že v La Lige platia pravidlá ohľadne financií a uzatváranie zmlúv s jednotlivými futbalistami by totiž mohlo znamenať, že Blaugranas by si tučný kontrakt plus podpisový bonus pre Messiho neboli schopní dovoliť. Aj preto Beckhamov klub spolu s Barcelonou siahli po legálnej kľučke, ktorá by priniesla návrat legendy tam, kde sa jej najviac darilo!
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});