Všetko nasvedčuje tomu, že hokejové kluby našli so zväzom spoločnú reč: Tajná dohoda!

Výrazný pokrok a dobré správy pre slovenský hokej i fanúšikov. A aj kredit nášho najpopulárnejšieho športu.

Výrazný pokrok a dobré správy pre slovenský hokej i fanúšikov. A aj kredit nášho najpopulárnejšieho športu.

Fotogaléria

Zástupcovia extraligových klubov mali podľa informácií Nového Času na utorňajšom rokovaní vo Zvolene nájsť spoločnú reč na pokračovaní extraligy aj v budúcnosti. To by znamenalo, že nová Profesionálna hokejová liga (PHL) by nevznikla. Na stole je totiž už aj ústna dohoda, za akých podmienok by mala súťaž pokračovať. Dolaďujú sa už len detaily. Ak sa nič nepredvídané nestane, tak v najbližších dňoch by všetky kluby mali so zväzom dohodu spečatiť aj podpisom viacročnej zmluvy!

V posledných mesiacoch sa na hokejovej scéne na Slovensku neriešili iba nedávne majstrovstvá sveta v hokeji, ale predovšetkým ďalšie fungovanie najvyššej súťaže. Až desať extraligových klubov (okrem Slovana a Michaloviec) totiž nevedelo nájsť spoločnú reč s hokejovým zväzom (SZĽH), ktorý má ligu pod palcom. Najväčším problémom vzájomnej dohody bolo riadenie súťaže z marketingovej, ale aj zo športovo-technickej stránky v budúcnosti. Zväz si plánoval nechať tieto práva, ktoré mal posledné sezóny, ale kluby ich chceli do svojich rúk. A to bol hlavný problém, prečo sa rozhodli ísť vlastnou cestou a založiť si novú Profesionálnu hokejovú ligu (PHL).

Všetko však nasvedčuje tomu, že k tomuto scenáru, ktorý by poriadne poškvrnil kredit nášho hokeja v zahraničí, napokon nepríde. Aj samotný prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Luc Tardif vyhlásil, že nepodporí vznik nezávislej súťaže na Slovensku, ktorá by nespadala pod slovenský zväz. Zdá sa, že aj to možno zabralo, a v utorok popoludní sa zástupcovia extraligových tímov stretli s vedením SZĽH vo Zvolene.

Podľa našich informácií sa už ústne dohodli, že zväz marketingové práva za určitých podmienok prepustí do rúk klubov. Rovnako, ako aj určitú časť športovo-technickej stránky. Ešte sa dolaďujú posledné detaily ohľadne hracieho poriadku a koncom budúceho týždňa by malo prísť aj k vytúženému podpisu samotného kontraktu so zväzom. Stať by sa tak malo na niekoľko rokov, aby sa v budúcnosti opäť predišlo treniciam.

Predĺžili termín

Extraligové či prvoligové kluby mali včera posledný deň na to, aby sa prihlásili do budúceho ročníka súťaží riadených slovenským zväzom. Podľa našich informácií sa tak stane až vtedy, keď príde k podpisu zmluvy. Takže termín sa oficiálne predĺži o pár dní.

ČO POMOHLO K PRÍMERIU

- zväz súhlasil, že marketingové práva prejdú klubom

- zväz uvoľní klubom aj časť športovo-technickej stránky

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});