Schmiedlová očakáva v 2. kole náročný zápas proti súperke, ktorej už dvakrát podľahla

Slovenská ženská tenisová jednotka Anna Karolína Schmiedlová (28) nastúpi vo štvrtkovom zápase 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenská ženská tenisová jednotka Anna Karolína Schmiedlová (28) nastúpi vo štvrtkovom zápase 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži proti súperke, ktorá ju v oboch doterajších vzájomných súbojoch zdolala.

Dvadsaťosemročná Košičanka v pondelkovom dueli 1. kola zvíťazila nad 11. nasadenou Ruskou Veronikou Kudermetovovou za 79 minút 6:3, 6:1 a teraz na ňu čaká španielska lucky loserka Aľona Bolsovová, ktorá v úvodnom dueli vyradila inú Slovenku Kristínu Kučovú.

"Nebude to vôbec ľahký zápas. Je to však druhé kolo na grandslame, tam už hrajú dobre všetci. Bude to nový zápas a verím, že budem hrať dobre. Určite pre to urobím maximum. Som však vďačná za víťazstvo nad Kudermetovovou, je to výborná hráčka. Budem si to pamätať," povedala Schmiedlová pre oficiálny web Slovenského tenisového zväzu (STZ). Bolsovovej podľahla najskôr v apríli 2021 v 1. kole dvojhry na turnaji WTA v kolumbijskej Bogote (1:2) a v máji tohto roka cez ňu neprešla v semifinále kvalifikácie o účasť v hlavnej súťaži v mexickej Meride (0:2).

Srbský tenista Novak Djokovič.
Kosovčania zúria a pustili sa do Djokoviča: Jasná reakcia! Zobraziť článok

Schmiedlová považuje triumf nad Kudermetevovou za veľmi cenný. "Teším sa, že som takú hráčku dokázala zdolať. Navyše, mala dobré výsledky v ostatnom mesiaci. Nemala som od toho zápasu veľké očakávania. Išla som do toho s tým, že nemám čo stratiť. V Paríži som už vyše týždňa, trénovala som tu s dobrými hráčkami. Kvalitnú prípravu sa mi podarilo pretaviť aj do zápasu. Nerobila som veľa chýb a hrala som odvážne v ťažkých momentoch. Som rada, že som nezaváhala ani ku koncu zápasu," skonštatovala stá hráčka singlového rebríčka WTA.

Maximom Schmiedlovej na parížskej antuke je 3. kolo z rokov 2014 a 2020. V minulosti zdolala v hlavnom meste Francúzska aj bývalé svetové jednotky - Američanku Venus Williamsovú a Bielorusku Viktoriu Azarenkovú. "Roland Garros mám naozaj rada. Často sa mi tu podarí uhrať niečo viac ako počas zvyšku roka. Mám tu svoje najkrajšie tenisové spomienky, vždy sa mi na týchto kurtoch oživia. Na to som myslela aj pred prvým zápasom. Ak mám niekde zdolať top hráčku, mohlo by sa to podariť opäť práve tu v Paríži," myslí si zverenkyňa trénera Ladislava Simona.

Americká tenistka Jessica Pegulová podáva proti Talianke Camille Giorgiovej v zápase 2. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži.
Pegulová vyhrala prvý set, potom jej súperka skrečovala Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});