Pred finále Európskej ligy AS Rím - FC Sevilla: Ktorá séria sa dnes skončí?

Futbalisti AS Rím a FC Sevilla sa dnes v Budapešti stretnú o trofej pre víťaza Európskej ligy. Rimania môžu skompletizovať nezvyčajné ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti AS Rím a FC Sevilla sa dnes v Budapešti stretnú o trofej pre víťaza Európskej ligy. Rimania môžu skompletizovať nezvyčajné double a nadviazať na vlaňajší triumf v premiérovom ročníku Európskej konferenčnej ligy.

FOTOGALÉRIA: Pred finále AS Rím - FC Sevilla

Španielsky celok bude chcieť potvrdiť pozíciu najúspešnejšieho mužstva v histórii súťaže. Finálový duel sa začne v Puskás Aréne o 21.00 h SELČ.

Masér Spišiak v plnom nasadení.
Slováci pred osemfinále s Kolumbiou: Pomohol im k postupu zo skupiny rituál maséra? Zobraziť článok

AS Rím stačil v semifinálovom dvojzápase proti Leverkusenu jediný gól a aj v druhej sezóne pod vedením Josého Mourinha prešiel do veľkého finále. Slávneho Portugalčana čaká šiesty súboj o trofej v jednom z troch európskych pohárov, vo finálovom dueli zatiaľ neprehral. S Portom ovládol vtedajší Pohár UEFA aj Ligu majstrov, v milionárskej súťaži uspel aj s Interom Miláno. S Manchestrom United ovládol Európsku ligu a vlani triumfoval so súčasným klubom v Európskej konferenčnej lige.

Brankár PSG Sergio Rico a manželka Alba.
Dojímavý odkaz manželky brankára PSG, ktorý je v kritickom stave: Tlačia sa slzy do očí! Zobraziť článok

Finálovými špecialistami sú aj futbalisti Sevilly. Andalúzsky celok je rovnako ako Mourinho v záverečných dueloch stopercentný a piatym triumfom v súťaži môže ešte vylepšiť vlastný rekord. Dvakrát navyše ovládol aj Pohár UEFA, predchodcu Európskej ligy.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});