Slováci v tohtoročnom drafte NHL? Hokejový expert to vidí takto

Vlaňajší draft NHL bol z pohľad Slovenska najúspešnejší v histórii. V 1. kole si Montreal ako jednotku vybral Juraja Slafkovského a New ...
  • Zdroj: hockeyslovakia

Vlaňajší draft NHL bol z pohľad Slovenska najúspešnejší v histórii. V 1. kole si Montreal ako jednotku vybral Juraja Slafkovského a New Jersey Devils ako dvojku Šimona Nemca.

FOTOGALÉRIA: Dalibor Dvorský a Samuel Honzek

Úspech, aký sa tak skoro nezopakuje. Či sa v tohtoročnom drafte, ktorý je na programe 28. – 29. júna v Bridgestone Aréne v Nashville, dostane do prvej desiatky nejaký slovenský hokejista, je otázne.

Na snímke zľava slovenský brankár Adam Gajan likviduje nájazd lotyšského háča Darelsa Dukursa v zápase B-skupiny hokejových MS hráčov do 20 rokov Slovensko - Lotyšsko v kanadskom meste Moncton 30. decembra 2022.
Zámorský expert vychválil talentovaného slovenského brankára: Je predurčený na post jednotky v NHL Zobraziť článok

Hokejový odborník Corey Pronman z portálu The Athletic si však myslí, že Slovensko v prvej desiatke zastúpenie môže bude.

Pronman predpokladá, že draftovou jednotkou bude tento rok kanadský útočník Connor Bedard. V prvej trojke bude podľa neho aj ďalší kanadský útočník Adam Fantilli a ruský útočník Matvej Mičkov.

Juraj Slafkovský má našliapnuté na hviezdnu kariéru.
Ostré slová z Montrealu na účet Slafkovského: Takto sa v NHL nehrá! Na čom by mal zapracovať? Zobraziť článok

Pronman potom vytvoril skupinu hráčov, ktorých označil za !budúcich hráčov prvých formácii.“ No a do tejto skupine zaradil na ôsmej priečke aj útočníka Dalibora Dvorského z AIK Štokholm. Rodák z Banskej Bystrice zajal na šampionáte hráčov do 18 rokov, kde v siedmich zápasoch nazbieral 13 kanadských bodov. Pronman Dvorského prirovnáva ku Karlssonovi z Vegas.

Hokejový expert ešte spomenul útočníka Samuela Honzeka, ktorého zaradil na 13. priečku. Tesne za hranicou prvého kola draftu zaradil na 34. miesto obrancu Maxima Štrbáka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});