Predpoveď súpera Milana Ďatelinku: Obaja neznášame bodových rozhodcov, bude to rýchle

Chorvátsky MMA bojovník Ivan Vladimir absolvuje premiéru v organizácii RFA. Jeho súperom bude Slovák Milan Ďatelinka, ktorý je aktuálne ...
  • Zdroj: RFA

Chorvátsky MMA bojovník Ivan Vladimir absolvuje premiéru v organizácii RFA. Jeho súperom bude Slovák Milan Ďatelinka, ktorý je aktuálne na vlne troch prehier v rade.

FOTOGALÉRIA: Ivan Vladimir

Obaja bojovníci už majú za sebou slušný počet zápasov medzi profesionálmi, no pre oboch platí, že ešte nikdy ich zápas nešiel na body.

Podobný priebeh očakáva chorvátsky bojovník aj od zápasu na RFA 11 v Bratislave. Ten prebehne už 10. júna a lístky na celú akciu si môžete zakúpiť v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Vyskúšal si všetky športy v ringu

Ivan Vladimir začínal s bojovými športmi v puberte a postojovým disciplínam sa venoval už ako malý chlapec. Paradoxne má v súčasnosti 8 výhier na submisiu a všetci ho považujú za grapplera. „Môj príbeh s bojovými umeniami sa začína, keď som mal 13 rokov. Vyskúšal som si všetky športy v ringu od boxu, Muay Thai až po kickbox. Mám veľa skúseností v boji na nohách. V skutočnosti som predovšetkým kickboxer, ale všetci zo mňa robia zemiara,“ prehlásil o sebe chorvátsky reprezentant.

Aj keď je Vladimir už veľmi skúsený bojovník a má za sebou už 20 zápasov medzi profesionálmi, MMA stále nie je jeho primárnou obživou: „Nie som MMA bojovník na plný úväzok, mám prácu a robím cez víkendy nadčasy. Žijem blízko mora a keďže sa teraz začína otepľovať, tak mi to príde vhod. Veľkú časť voľného času venujem rodine a spolu využívame všetky možnosti, ktoré nám more ponúka,“ popísal svoj súčasný stav.

Bodoví rozhodcovia budú zbytoční

Chorvátsky bojovník má aktuálne skóre 10-10 a nikdy v kariére netrval jeho zápas celých 15 minút. Osem súperov ukončil submisiou a nadpolovičnú väčšinu jeho prehier tvoria knokauty. Tými je známy Milan Ďatelinka, ktorý však v klietke RFA na svoj prvý stále len čaká. Nebezpečenstvo Ďatelinkových rúk si uvedomuje aj Vladimir: „Milan je nebezpečný bojovník, musím byť sústredený na 100 %,vyhlásil pred jeho súbojom na RFA 11.

Vzhľadom na zápasovú minulosť oboch bojovníkov je minimálna šanca, že do hry vstúpia bodoví rozhodcovia. „Neznášame, aby nám bodoví rozhodcovia určovali, ako majú naše zápasy dopadnúť. Nenecháme to na nich ani tentokrát,“ sľubuje Ivan Vladimir.

Favorit hlavného zápasu je jasný

V strednej váhe sa okrem duelu Ďatelinka vs. Vladimir uskutoční aj hlavný zápas večera. V ňom sa o historicky prvý MMA titul organizácie RFA pobijú Dominik Humburger a Nenad Avramovič. Obaja sa k titulovej šanci dostali cez zápas s Ďatelinkom, ktorého ukončili. Ich vzájomný súboj vypísaný na 5x5 minút korunuje nového kráľa strednej váhy a Vladimir má svojho favorita už vopred jasného.

„Avramovič určite vyhrá. Obaja sme Balkánci a navzájom jeden druhého podporujeme. Po mojom zápase sa vrátim do arény a budem podporovať Nenada celým svojím srdcom,“ prezradil, komu bude v hlavnom zápase fandiť. Oba duely prebehnú v rámci turnaja RFA 11 v Bratislave už 10. júna. Lístky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});