Slovan už našiel novú brankársku jednotku: Chovanov nástupca bude z Česka?!

ŠK Slovan Bratislava čaká v lete obmena kádra, ktorá by mala byť čo najrýchlejšia, keďže už v prvej polovici júla vstúpi do úvodného ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

ŠK Slovan Bratislava čaká v lete obmena kádra, ktorá by mala byť čo najrýchlejšia, keďže už v prvej polovici júla vstúpi do úvodného predkola Ligy majstrov.

Zásadná zmena sa chystá hlavne na brankárskom poste, keďže belasí budú mať novú jednotku medzi žrďami. Adrián Chovan (27) v klube totiž končí, pričom na ceste je už aj nová posila.

FOTOGALÉRIA: chovan nguyen

O novom brankárovi sa hovorilo už pred rokom, lenže nakoniec neprišiel nikto. Pokračovalo tak dobrodružstvo s Chovanom, na ktorého výkony šomrali diváci i tréner Weiss st. Jeho hláška, že „nemôžeme dostať góly z Vajnorskej a Bajkalskej ulice“ už pomaly zľudovela. Chovanovi definitívne zlomila väz chyba proti Bazileju.

Odvtedy bol odstavený na vedľajšiu koľaj a v klube avizujú jeho odchod. Novú trojročnú zmluvu navyše dostal dovtedajší náhradník Martin Trnovský (22), problémom je však, že sa opäť zranil. Medzi žrde tak príde aspoň jedna posila, pričom v Česku už v tom majú jasno.

Na snímke zľava hráč Trnavy Kyriakos Savvidis, hráč Trenčína Artur Gajdoš a hráč Trnavy Lukáš Štetina.
Hviezda Trnavy na odchode do Slovana: Kapitán tomu nemôže uveriť! Zobraziť článok

Do Slovácka sa vracia zo Sparty Milan Heča, pričom doterajšia jednotka klubu z Uherského Hradišťa Filip Nguyen (30) má posilniť belasých. „Je takmer isté, že jeho novým pôsobiskom bude Slovan,“ napísal idnes.cz. Brankár vietnamského pôvodu, ktorý sa narodil v Banskej Bystrici, ale už ako dieťa sa presťahoval s rodičmi do Prahy, hral doteraz v Česku za Vlašim, Liberec a Slovácko.

V prvej lige odchytal 137 zápasov. Na jeseň si vyskúšal aj skupinu Konferenčnej ligy. Zmluvu v Slovácku má do roku 2024, čiže treba zaňho zaplatiť. Tréner Weiss sa navyše vyjadril, že by si vedel v kádri predstaviť aj brankára Ľubomíra Belka (21), je však otázne, či by ho Žilina pustila.

3 najväčšie chyby Chovana

1. Vo finále Slovenského pohára 2022 s Trnavou v predĺžení neudržal slabú strelu Ivána, čo využil na víťazný gól z dorážky Azevedo.

2. Proti Pjuniku Jerevan zlým odkopom trafil protihráča Diopa a následne ho aj fauloval, čím daroval súperovi pokutový kop a vedenie.

3. V odvete osemfinále Konferenčnej ligy proti Bazileju pustil v nadstavenom čase za svoj chrbát ľahkú strelu Amdouniho, čo stálo Slovan postup.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});