Fehérváry už pozná nového trénera: Tento kouč povedie Washington

Novým trénerom hokejistov Washingtonu Capitals sa stal Spencer Carbery. Štyridsaťjedenročný kouč vymenil na striedačke tímu NHL Petra ...
  • Zdroj: TASR/AP

Novým trénerom hokejistov Washingtonu Capitals sa stal Spencer Carbery. Štyridsaťjedenročný kouč vymenil na striedačke tímu NHL Petra Laviolettea. Ten viedol Washington v predchádzajúcich troch sezónach.

FOTOGALÉRIA: Fehérváry

Carbery pôsobil v uplynulých dvoch ročníkoch na pozícii asistenta trenéra Sheldona Keefa v Toronte Maple Leafs. V rokoch 2018 až 2021 koučoval Hershey Bears v AHL. "Spencer je jedným z najlepších mladých trénerov, ktorý mal úspech na každej úrovni, na ktorej trénoval. Cítime, že jeho vodcovské schopnosti, komunikačné zručnosti, možnosť rozvíjať hráčov a znalosť našej organizácie budú obrovským prínosom v jeho ďalšej trénerskej kariére," povedal generálny manažér Brian MacLellan podľa agentúry AP.        

Slovenský hokejista Dalibor Dvorský.
Experti v tom majú jasno: Kto draftuje Dvorského a Honzeka? Zobraziť článok

Úlohou Carberyho bude dostať Washington späť do play off, keďže po ôsmich rokoch sa Capitals nepodarilo dostať do vyraďovacej časti. Súčasťou tímu z hlavného mesta USA je aj slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý v základnej časti odohral 67 zápasov s bilanciou 6 gólov a 10 asistencií.

"Chcel by som sa poďakovať organizácii Capitals, že mi dala príležitosť viesť tento tím. Teším sa na prácu s talentovanými hráčmi. Chcel by som sa tiež poďakovať organizácii Toronta za všetku podporu počas uplynulých dvoch rokov," skonštatoval Carbery.
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});