Škandál v Česku: Traja hokejisti mali pozitívny test na doping

Hokejisti Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl z Mountfieldu Hradec Králové mali v uplynulom období pozitívny test na zakázanú ...
  • Zdroj: iStock

Hokejisti Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl z Mountfieldu Hradec Králové mali v uplynulom období pozitívny test na zakázanú látku.

Antidopingový výbor Českej republiky o tom v pondelok informoval klub, ktorý pozastavil všetkým trom hráčom profesionálne zmluvy až do vyriešenia prípadu.

Hradec Králové sa v stanovisku na svojej oficiálnej webstránke jednoznačne dištancuje od podobných aktivít hráčov a užívania akýchkoľvek doplnkov stravy s obsahom zakázaných látok, aj keď išlo o nevedomé a neúmyselné porušenie pravidiel: "Klub sa proti takémuto správaniu ohradzuje a zároveň sa na tomto priestupku vedome ani nevedome nepodieľal. Hráči boli pravidelne preventívne upozorňovaní na potrebu dôkladnej kontroly všetkých doplnkov stravy na prítomnosť zakázaných látok. Podľa hráčskej zmluvy sú povinní konzultovať zloženie všetkých liekov a výživových doplnkov pred ich užitím s klubovým lekárom. To sa aj pravidelne robí, ale v tomto prípade sa tak z neznámeho dôvodu nestalo. Zo strany dotknutých hráčov teda došlo k individuálnemu porušeniu tohto pravidla."

Vedenie klubu s nimi však naďalej udržiava kontakt v súvislosti s ich ďalším postupom a osvetovou činnosťou. V nadväznosti na toto dopingové zistenie, klub zintenzívňuje svoje preventívne a osvetové aktivity aj v mládežníckych kategórií.

Vzhľadom na prebiehajúce konanie nebudú členovia Mountfieldu Hradec Králové poskytovať k tejto záležitosti žiadne ďalšie komentáre.

Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Luc Tardif.
Šéf IIHF poslal na Slovensko tvrdý odkaz: Nerád by som pristúpil k sankciám Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});