Djokovič poslal politický odkaz: Aha, čo napísal o Kosove

Srbský tenista Novak Djokovič (36) sa po svojom triumfe v 1. kole na Roland Garros v Paríži postaral o kontroverzný moment.

Srbský tenista Novak Djokovič (36) sa po svojom triumfe v 1. kole na Roland Garros v Paríži postaral o kontroverzný moment.

Fotogaléria

Prostredníctvom odkazu na kamere poslal do sveta svoj postoj k súčasnej politickej situácii v Kosove. "Kosovo je srdcom Srbska. Zastavte násilie," napísal v srbčine na objektív kamery po víťazstve nad Američanom so srbskými koreňmi Aleksandarom Kovačevičom 6:3, 6:2 a 7:6 (1).

Približne 25 vojakov mierových síl NATO, ktorí bránili tri radnice v severnej časti Kosova, v pondelok utrpelo zranenia pri zrážkach so srbskými demonštrantmi a srbský prezident Aleksandar Vučič uviedol armádu do najvyššieho stupňa bojovej pohotovosti.

K incidentom došlo deň po tom, ako generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg vyzval Kosovo, aby zmiernilo napätie so Srbskom po zrážkach medzi kosovskou políciou a demonštrantmi. Tí nesúhlasia s tým, aby v etnicky srbských oblastiach úradovali albánski starostovia.

Podľa Vučiča utrpelo v pondelok zranenia 52 Srbov, z toho traja vážne. Kosovská prezidentka Vjosa Osmaniová obvinila svojho srbského kolegu z destabilizácie Kosova.

Anna Karolína Schmiedlová počas zápasu prvého kola Roland Garros proti Veronike Kudermetovej.
Slovenská tenistka sa na Roland Garros postarala o obrovské prekvapenie: Vyradila nasadenú jedenástku! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});