V Barcelone sa oslavovalo i smútilo: Dvaja kapitáni sa lúčili s milovaným klubom!

Nedeľa sa na štadióne Camp Nou v Barcelone niesla v znamení osláv aj lúčenia.

Nedeľa sa na štadióne Camp Nou v Barcelone niesla v znamení osláv aj lúčenia.

Fotogaléria

Katalánci si už skôr vybojovali majstrovský titul a pred vlastnými fanúšikmi jeho zisk oslávili triumfom 3:0 nad RCD Mallorca aj s dvojicou Slovákov Martinom Valjentom a Dominikom Greiffom. Viac ako zisk titulu pútali viaceré rozlúčky.

Po dlhých rokoch "blaugranas" opúšťajú tvorca hry Sergio Busquets aj ľavý obranca Jordi Alba, po nedeľňajšom súboji naposledy zamávali fanúšikom na tribúnach Camp Nou. Aj preto, že tento štadión po takmer 66 rokoch klub FC Barcelona opúšťa na viac ako jednu sezónu.

Už čoskoro sa tam totiž začne väčšia rekonštrukcia a katalánsky veľkoklub bude "doma" na Olympijskom štadióne na Montjuicu."Povedať zbohom štadiónu Camp Nou bolo veľmi emotívne, keďže sú s ním späté dlhé roky vášne pre futbal a náš klub. Je to mimoriadne emotívny deň, keďže to bola aj rozlúčka so Sergiom Busquetsom a Jordim Albom," komentoval kouč Xavi Hernández.

"Sergio a Jordi nám samozrejme budú veľmi chýbať. Boli oporou pre svojich spoluhráčov, ale život ide ďalej, úlohy sa menia a máme tu hráčov, ktorí musia spraviť krok vpred. Nájsť náhradu za Busquetsa bude absolútnou prioritou, to je zásadné," pokračoval.

O návrate Lionela Messiho do Barcelony sa špekuluje už dlhšie.
K návratu Messiho sa už vyjadril aj tréner Barcelony: Loptička je na strane hviezdneho futbalistu Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});