Slovenská tenistka sa na Roland Garros postarala o obrovské prekvapenie: Vyradila nasadenú jedenástku!

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V úvodnom kole ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V úvodnom kole vyradila na parížskej antuke jedenástu nasadenú Rusku Veroniku Kudermetovovú hladko 6:3, 6:1.

Jej ďalšou súperkou bude španielska „lucky loserka" Aliona Bolsovová, ktorá v pondelok zdolala ďalšiu Slovenku Kristínu Kučovú 6:2, 6:1.  

FOTOGALÉRIA: Prvé kolo Roland Garros: Kudermetovová - Schmiedlová

V úvode zápasu si Schmiedlová ani Kudermetovová nedokázali udržať svoje podanie. Ako prvej sa to za stavu 3:3 podarilo slovenskej jednotke, čo ju povzbudilo. V ôsmom geme opäť zobrala Ruske servis a následne dotiahla prvý set do úspešného konca. Kudermetovová robila od základnej čiary príliš veľa nevynútených chýb, čo bola voda na mlyn Schmiedlovej, ktorá hrala trpezlivo a koncentrovane.

V druhom dejstve odskočila Kudermetovovej na 5:1 a šancu na zisk cenného skalpu už z rúk nepustila. Zápas zakončila víťazným forhendovým krosom. Schmiedlovej doterajším maximom na antukovom vrchole sezóny je 3. kolo z rokov 2020 a 2014. Vo francúzskej metropole na najobľúbenejšom grandslame už v minulosti pokorila aj bývalé svetové jednotky Američanku Venus Williamsovú či Bielorusku Victoriu Azarenkovú.

 Bieloruská tenistka Arina Sobolenková sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.
Svetová dvojka zostala na Roland Garros prekvapená: Zaskočila ju reakcia divákov Zobraziť článok

Ženy - dvojhra - 1. kolo:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Veronika Kudermetovová (Rus.-11) 6:3, 6:1
      

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});