Športová hala v Ťahanovciach pilotným projektom: Základný kameň poklepali florbalkami

Slovenský florbal rýchlo rastie, potrebuje viac priestoru. Tak si ho v spolupráci so samosprávami a ďalšími partnermi aktívne vytvára. ...

Slovenský florbal rýchlo rastie, potrebuje viac priestoru. Tak si ho v spolupráci so samosprávami a ďalšími partnermi aktívne vytvára. Základný kameň budúcej haly už symbolicky poklepali florbalkami v košickej mestskej časti Ťahanovce. Glajchu vztýčia koncom roka 2024.

Fotogaléria

Nové športovisko vyrastie v areáli ZŠ a MŠ na Želiarskej. Zázemie v ňom nájdu školáci, kluby z regiónu aj rekreační vyznávači pohybu. Viacúčelový objekt dopoludnia vyťažia hodiny telesnej výchovy, popoludní ho budú využívať aktívni športovci primárne v mládežníckych kategóriách, večer poslúži širokej verejnosti.

Multifunkčná športová hala bude mať rozmery 56,44 x 24,4 m pri maximálnej výške 8,7 m. Popri florbale vyhovie aj minimálnym štandardom pre volejbal, basketbal, hádzanú, bedminton či futsal. Súčasťou zázemia budú šatne, sprchy, toalety, ošetrovňa, sklad športového náradia a miestnosť pre trénerov a rozhodcov. Tribúna pojme 100 divákov.

„Som veľmi rád, že sa nám podarilo posunúť do finálnej fázy tento pilotný projekt stratégie budovania elementárnej infraštruktúry pre florbal. Úspešná realizácia bude inšpiráciou, prípadovou štúdiou a odrazovým mostíkom pre podobné projekty v ďalších slovenských mestách,“ predznamenal prezident Slovenského zväzu florbalu (SZFB) Martin Kopejtko.

Halu postaví vranovská spoločnosť Betpres. Vo verejnej súťaži so siedmimi záujemcami uspela s ponukou vo výške 2 921 819 eur. Predpokladaná aktualizovaná hodnota zákazky mierne presahuje 3,5 milióna eur.

Dotáciou 1,2 milióna eur prispeje Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Zvyšok investície pokryje mesto Košice z bankového úveru.

Rezortný minister Peter Balík poklepal základný kameň v rámci svojej prvej pracovnej cesty vo funkcii. Pre web mesta uviedol: „Do Košíc som chodil často, ale toto je pre mňa nová skúsenosť. Projekt bol dlhodobo pripravovaný a verím, že k jeho úspešnej realizácii bude môcť prispieť aj naše ministerstvo.“

Primátor Jaroslav Polaček skonštatoval: „Je to jeden z výsledkov nášho dlhodobého snaženia o reštart športu a budovanie príslušnej infraštruktúry v Košiciach. Chceme zvyšovať vybavenosť škôl a zároveň prinášať športovým klubom a združeniam nové domovské stánky.“

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});