Z otca futbalistu Polievku je v Brne bezdomovec: Na ulici sa mi žije lepšie!

Píšu rozdielne životné príbehy! Kým útočník banskobystrickej Dukly Róbert Polievka (26) sa vyhrieva na výslní, z jeho otca je v Brne ...
  • Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Píšu rozdielne životné príbehy! Kým útočník banskobystrickej Dukly Róbert Polievka (26) sa vyhrieva na výslní, z jeho otca je v Brne bezdomovec. Skúsený futbalista si sťažovať nemôže.

Má za sebou vydarenú sezónu, keď s nováčikom súťaže obsadil konečné 5. miesto, je druhým najlepším ligovým strelcom a dostal sa aj do reprezentácie. Jeho otec (50) také šťastie nemá.

FOTOGALÉRIA: Polievka

Polievka senior prišiel o teplo rodinného krbu. V moravskej metropole žije už pár mesiacov na ulici. Tento spôsob si zvolil sám a dobrovoľne. „Mám na Slovensku jednoizbový byt, ale nechcem sa tam vrátiť. Na ulici sa mi žije lepšie. V Brne som dva mesiace. Za ten čas som tu zachránil život piatim ľuďom. Verím, že som tu platný, a je mi tu dobre,“ prezradil pre blesk.cz.

Autor článku ho zastihol v blízkosti spáleniska unimobuniek v Brne. Pri požiari tam začiatkom mesiaca zomrelo osem bezdomovcov. Futbalistov otec má sklony k altruizmu. Rád nezištne pomáha druhým bez nároku na odmenu.

Najhorším bolo podľa neho obdobie covidu. „Robil som ošetrovateľa na Slovensku a staral sa o bezdomovcov. Deväť mesiacov som bol s nimi zatvorený v jednej budove. Z ôsmich ošetrovateľov sme sa nenakazili len traja. Mali sme mať neustále rúška a rukavice, no dá sa kúpať nakazeného v rukaviciach?“ položil si otázku.

Na snímke slovenský futbalový reprezentant Róbert Polievka.
Debutant Polievka na zraze pobavil: Ty kokso, čo tu robím?! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});