Jedinečná šanca pre Djokoviča na Roland Garros: Takto sa vyjadril k absencii najväčšieho rivala

Z tenisových velikánov posledných rokov sa na Roland Garros predstaví ako jediný len Novak Djokovič (36). Pri absencii antukového kráľa ...
  • Zdroj: Northfoto

Z tenisových velikánov posledných rokov sa na Roland Garros predstaví ako jediný len Novak Djokovič (36). Pri absencii antukového kráľa Rafaela Nadala (36) má vo Francúzsku jedinečnú šancu vylepšiť grandslamový rekord. Skúsený Srb dokonca zavtipkoval, že sa mu uľavilo, keď sa dozvedel o Nadalovej neúčasti. Zároveň mu ale vyjadril veľký rešpekt.

FOTOGALÉRIA: Novak Djokovič pred Roland Garros

„Ak mám byť úprimný, nechýba mi, že nie je v žrebe. Nerád ho vidím v pavúku na Roland Garros," povedal s úsmevom Djokovič pred dnešným začiatkom druhého grandslamového turnaja sezóny. Na tamojšej antuke sa odvekí rivali stretli celkovo desaťkrát, až osemkrát sa z výhry radoval Nadal. Štrnásťnásobný šampión z Paríža však tento rok vo Francúzsku chýba. Po januárovom zranení bedrového kĺbu totiž ešte stále nie je stopercentne fit.

Keď v polovici mája Nadal oznámil, že na French Open nepríde, zároveň naznačil ďalšie kariérne plány. „Keď oznámil, že hrá poslednú sezónu, mal som pocit, že s ním odíde aj časť mňa," priznal otvorene Djokovič a pokračoval, „začal som premýšľať o svojej vlastnej kariére. Ako dlho ešte chcem hrať. Bolo to veľmi emotívne." Rodák z Belehradu má na svojom konte rovnako ako Nadal 22 grandslamových trofejí. Už za dva týždne sa ale môže osamostatniť na čele historického rebríčka.

Švédsky tenista Mikael Ymer predviedol skratové správanie sa na turnaji v Lyone.
Švédskemu tenistovi rupli nervy: Vyvádzal ako zmyslov zbavený Zobraziť článok

„Nie je tajomstvom, že to je hlavný dôvod, prečo ešte hrám. Chcem prekonávať rekordy a zapisovať sa do histórie. To je pre mňa obrovská motivácia a inšpirácia," prezradil. Pri absencii Rafaela Nadala považuje Djokovič za hlavného oponenta jeho krajana Carlosa Alcaraza. „Je svetovou jednotkou a v aktuálnej sezóne vyhral na antuke veľké tituly. V tejto chvíli je určite najväčším favoritom. Bez ohľadu na to, že má jeden grandslamový titul a ja dvadsaťdva," uzavrel jeden z najlepších tenistov všetkých čias.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});