Hokejisti Las Vegas nevyužili ani druhý postupový mečbal: Dallas zachránil nečakaný hrdina

Hokejisti Dallasu Stars naďalej živia šancu na zisk Stanleyho pohára. V piatom dueli finále Západnej konferencie play off NHL druhýkrát ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hokejisti Dallasu Stars naďalej živia šancu na zisk Stanleyho pohára. V piatom dueli finále Západnej konferencie play off NHL druhýkrát za sebou odvrátili hrozbu vyradenia, keď vyhrali na ľade Vegas Golden Knights 4:2 a v sérii znížili na 2:3. O triumfe hostí rozhodol nečakaný hrdina Ty Dellandrea dvoma gólmi v tretej tretine.

FOTOGALÉRIA: 5. zápas: Las Vegas - Dallas

Dellandrea zaznamenal svoj prvý viacgólový zápas v NHL, v prvých dvoch dueloch série bol pritom iba zdravý náhradník. Za stavu 2:2 v polovici tretej časti hry strhol triumf na stranu Dallasu dvoma zásahmi v rozpätí 87 sekúnd. V tohtosezónnej vyraďovačke má na konte tri góly.

Hráči Vegas v stretnutí dvakrát viedli, ale nedokázali ukončiť sériu, keď súper zakaždým vyrovnal skóre zásluhou Jasona Robertsona a Lukea Glendeninga. Brankár Dallasu Jake Oettinger predviedol 27 úspešných zákrokov. Za domácich skórovali Ivan Barbašev a Chandler Stephenson, dve asistencie si pripísal Jonathan Marchessault a brankár Adin Hill vykryl 30 striel.

Jedna z najlepších a najkrajších hokejistiek sveta sa zasnúbila s vlastnou spoluhráčkou.
Jedna z najlepších a najkrajších hokejistiek sveta sa zasnúbila: Neuveríte, s kým bude mať svadbu! Zobraziť článok

Šiesty zápas bude v noci na utorok o 2.00 SELČ v Dallase, úspešnejší z tejto série sa vo finále Stanleyho pohára stretne s Floridou Panthers.  

Hokej – semifinále play off NHL

Finále Západnej konferencie - 5. zápas /na 4 víťazstvá/:

Vegas Golden Knights - Dallas Stars 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) - /stav série 3:2/

Góly: 14. Barbašev (Eichel, Marchessault), 24. Stephenson (Theodore, Marchessault) – 16. Glendening (Harley), 26. J. Robertson (Suter, Pavelski), 51. Dellandrea (Kiviranta, Harley), 53. Dellandrea (Domi)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});