Kvalifikácia VC Monaka priniesla poriadnu drámu: Najrýchlejšie kolo predviedol úradujúci šampión

Nedeľňajšiu Veľkú cenu Monaka seriálu F1 odštartuje z prvej pozície holandský pretekár Max Verstappen. Úradujúci majster sveta na svojom ...
  • Zdroj: Northfoto

Nedeľňajšiu Veľkú cenu Monaka seriálu F1 odštartuje z prvej pozície holandský pretekár Max Verstappen. Úradujúci majster sveta na svojom Red Bulle zajazdil najrýchlejší čas v sobotnej kvalifikácii a získal svoju prvú pole position na tejto trati.

FOTOGALÉRIA: Kvalifikácia VC Monaka - Max Verstappen

Na slávnom mestskom okruhu dosiahol čas 1:11,365 min, druhého Španiela Fernanda Alonsa z tímu Aston Martin predstihol o 84 tisícin sekundy. Z druhého radu odštartujú domáci Charles Leclerc (+0,106), ktorý obsadil na Ferrari tretiu priečku, a Esteban Ocon. Francúz na svojom Alpine skončil štvrtý (+0,188). 

Kvalifikácia VC Monaka priniesla poriadnu drámu. Už v jej prvej časti narazil tvrdo do steny Mexičan Sergio Perez, ktorý tak bol nútený odstúpiť a do zajtrajších pretekov vyštartuje až z posledného miesta. Viac väčších kolízii sme už našťastie nevideli.

V tretej časti kvalifikácie sa o veľkú šou postarali hneď viacerí jazdci. Už-už sa zdalo, že si cennú pole position vybojuje skúsený Fernando Alonso, no v poslednej chvíli ho o radosť pripravil Holanďan Max Verstappen, pre ktorého to zároveň bola prvá kvalifikačná výhra na trati v Monaku.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});