Žiadne prekvapenie sa nekonalo: Kto sa stal najlepším hráčom sezóny anglickej Premier League?

Podľa očakávaní. Nórsky futbalista Erling Haaland (22) sa stal najlepším hráčom sezóny v Premier League v hlasovaní odbornej komisie, ...
  • Zdroj: TASR/AP

Podľa očakávaní. Nórsky futbalista Erling Haaland (22) sa stal najlepším hráčom sezóny v Premier League v hlasovaní odbornej komisie, kapitánov jednotlivých tímov a fanúšikov. Kanoniera Manchestru City už predtým vyhlásili aj za hráča roka podľa anglickej Asociácie futbalových novinárov (FWA). Informovala o tom agentúra AFP.

FOTOGALÉRIA: Erling Haaland

Talentovaný hráč nastrieľal 36 gólov v tomto ročníku PL, ktorý vyvrcholí v nedeľu. Stanovil tak nový rekord súťaže a výrazne pomohol City k obhajobe titulu. Vyhlásili ho aj za najlepšieho mladého hráča súťaže.

„Som poctený, že som sa stal prvým hráčom, ktorý získal obe ocenenia v jednej sezóne. Ďakujem všetkým, ktorí za mňa hlasovali. Bola to neuveriteľná prvá sezóna v Premier League a zdvihnutie trofeje minulý víkend pred našimi fanúšikmi na Etihad bol pre mňa veľmi výnimočný moment," uviedol Haaland vo vyhlásení Manchestru City.

Futbalista Cristiano Ronaldo z Al-Nassr.
Ronaldo opäť perlil: Snáď TOTO nemyslel vážne! Zobraziť článok

Celkovo zaznamenal 52 presných zásahov vo všetkých súťažiach a City majú šancu na zisk treble. Tím Pepa Guardiolu sa 3. júna stretne s Manchestrom United vo finále Pohára FA a 10. júna nastúpi v boji o titul v Lige majstrov proti Interu Miláno.

„Tieto ocenenia by neboli možné bez mojich úžasných spoluhráčov, trénera a všetkých v klube, ktorí mi pomáhajú podávať výkony na ihrisku. Čakajú nás ešte dve finálové stretnutia, v ktorých chceme uspieť," skonštatoval Haaland na margo skvelého kolektívu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});