Ivan Galád to opäť dokázal: Zlaté Moravce otočili barážový dvojzápas

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble sa udržali v najvyššej slovenskej súťaži.
  • Zdroj: TASR - Ján Koršlák

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble sa udržali v najvyššej slovenskej súťaži.

V odvetnom zápase baráže o Fortuna ligu zdolali na domácom ihrisku FC Tatran Prešov 3:0. Prešovčania na pôde súpera nezúročili domáce víťazstvo 1:0 a naďalej zostanú v druhej najvyššej súťaži.

FOTOGALÉRIA: Zlaté Moravce - Tatran Prešov

Obe mužstvá mali v prvom polčase niekoľko sľubných príležitostí skórovať, pričom viac z hry mali domáci. V 25. minúte si Mondek zasekol loptu v šestnástke, zbavil sa Šimka a obstrelil brankára Kučinského - 1:0. V 39. minúte Čonka fauloval v pokutovom území Matosa, no následnú Dolného penaltu zmaril domáci brankár Lukáč.

Druhé dejstvo bolo dlho o vyčkávaní na chybu súpera a obojstranne pozorných defenzívach. Dôležitý a napokon aj rozhodujúci, gól dosiahli domáci v 69. minúte po Pinteho prihrávke Ikugarovi, ktorý upravil na 2:0. Prešovčania sa v závere snažili vystupňovať tlak, dostali sa na dostrel Lukáčovej bránky, no neskórovali. Naopak, v nadstavenom čase sa do otvorenej obrany hostí dostal Mondek, ktorý pohodlne spečatil víťazstvo Zlatých Moraviec.

        druhý zápas baráže o Fortuna ligu:
FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FC Tatran Prešov 3:0 (1:0)
Góly: 25. Mondek, 69. Ikugar, 90.+1 Mondek. Rozhodovali: Kružliak – Hancko, Pozor, ŽK: Suvalija, Lukáč, Múdry - Horváth, Petko, Šimko, ČK: 90.+6 Šimko (Preš.) po 2. ŽK
        zostavy a striedania:
Zlaté Moravce: Lukáč – Suľa, Šuvalija (72. Duga), Toml, Čonka – Múdry, Sloboda – Almeida, Brenkus (62. Pinte), Mondek (90.+3 Ďubek) – Ikugar
Prešov: Kučinskij – Šimko, Petko (79. Jendrek), Baran, Horváth, Sokol – Keresteš, Matos, Milunovič (90.+3 Olejár) – Dolný, Karaš (71. Andrič)
        /prvý zápas: 0:1, Zlaté Moravce sa udržali vo fortuna lige/

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});