Návrat obrancu Interu Škriniara sa blíži: Na ihrisko ho ťahá finále Ligy majstrov

Dobré správy z Talianska! Obranca Milan Škriniar (28) sa stále zotavuje po operácii driekovej chrbtice, ktorú podstúpil minulý mesiac ...
  • Zdroj: Northfoto

Dobré správy z Talianska! Obranca Milan Škriniar (28) sa stále zotavuje po operácii driekovej chrbtice, ktorú podstúpil minulý mesiac vo Francúzsku.

Vo štvrtok absolvoval na klinike v Merignacu kontrolu a dostal od lekárov zelenú. Rekonvalescencia bude trvať kratšie, ako sa pôvodne predpokladalo, čo teší nielen Inter Miláno, ale aj slovenskú reprezentáciu.

FOTOGALÉRIA: Milan Škriniar

Rodák zo Žiaru nad Hronom vynechal kvôli zdravotným problémom už 22 zápasov. Podľa prognóz po zákroku si už Škriniar nemal v tejto sezóne kopnúť do lopty. Realita je priaznivejšia. Po pobytoch v posilňovni začal postupne s individuálnym tréningom. Zatiaľ bez mužstva, ktoré sa pripravuje na vedľajšom ihrisku.

V stredu sledoval víťazné finále Talianskeho pohára proti Fiorentine už z lavičky Interu, ale bez možnosti zasiahnuť do hry. Radostné chvíle si nedal ujsť po zápase a ani v lietadle pri spiatočnej ceste do Milána.

Obranca nerazzurri, ktorý sa po sezóne presunie zadarmo do Paris St. Germain, by mohol stihnúť záverečné dva zápasy ročníka. Posledný ligový duel na trávniku AC Turín, ako aj finále Ligy majstrov proti Manchestru City.

„Netrénuje s mužstvom, ale robí všetko pre to, aby hral v závere sezóny. Myslím si, že by mohol byť k dispozícii na posledné dva zápasy,“ povedal tréner Interu Simone Inzaghi. Hoci Škriniar na San Siro končí, ku skorému návratu ho motivuje najmä finále Ligy majstrov. Aj keď Interu v posledných štyroch dueloch chýbal, je prvým slovenským hráčom v histórii súťaže, ktorý sa dostal až do boja o najcennejšiu trofej. Prekonal maximum Martina Škrtela, ktorý bol s Liverpoolom v semifinále.

Z návratu Škriniara sa teší aj taliansky tréner našej reprezentácie Francesco Calzona. Kapitán tímu chýbal pre zranenie v prvých dvoch zápasoch kvalifikácie ME 2024. Bez šéfa defenzívy Slováci zakopli hneď v úvode po nečakanej domácej remíze s Luxemburskom, s Bosnou a Hercegovinou už brali na Tehelnom poli všetky tri body. „Zobrali sme to ako realitu. Vedeli sme, že Miňo má problém a že bude chýbať. Je to líder mužstva, ale je tu príležitosť pre ostatných, aby ho zastúpili,“ uviedol Calzona pred vstupom do kvalifikácie. V druhej polovici júna sa reprezentácia predstaví na Islande a v Lichtenštajnsku.

ČO VŠETKO VYNECHAL

13 zápasov Serie A

3 duely Talianskeho pohára

4 súboje Ligy majstrov

2 duely kvalifikácie ME 2024

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});