Tomáš Surový hodnotí šialené výsledky na tohtoročných MS: Švajčiarov dobehli vlastné špekulácie?!

Absolútne šialené výsledky na tohtoročných MS! Lotyši oslavujú historický postup do semifinále cez Švédov, Švajčiari sa už videli s medailou ...
  • Zdroj: instagram.com/tomassurovy43/

Absolútne šialené výsledky na tohtoročných MS! Lotyši oslavujú historický postup do semifinále cez Švédov, Švajčiari sa už videli s medailou na krku, no neprešli cez Nemcov.

Česi zase zaznamenali najhoršie umiestnenie v histórii… Zo semifinálových dvojíc tak vzíde určite aspoň jeden prekvapivý medailista. Záver svetového šampionátu zhodnotil pre Nový Čas bývalý reprezentant a dnes expert RTVS Tomáš Surový (41).

FOTOGALÉRIA: Tomáš Surový

Hokejisti Lotyšska sa postarali na domácich MS o najväčšiu senzáciu doterajšieho priebehu šampionátu. Vo štvrtkovom štvrťfinále zdolali favorizované Švédsko 3:1 a zabezpečili si premiérovú účasť v boji o medaily. „Musím povedať, že ja som to čakal! Moderátorka RTVS Oľga Konečná mi je svedkom,“ zasmial sa v úvode rozhovoru pre Nový Čas bývalý reprezentant Tomáš Surový.

„Pre mňa to nebolo až také prekvapenie, ale treba povedať, že Lotyši boli domáci tím, takže tam sa jednoducho muselo čakať, že môže k niečomu takému dôjsť,“ dodal Surový s tým, že osobne ho šokovali viac Švajčiari.

„Pasoval som ich už pomaly aj na zlato. Keby sa hrala séria na štyri zápasy, tak by zrejme Nemcov porazili. Zdalo sa mi však, že Helvéti si robili zbytočné problémy tam, kde nemali. Mám pocit, akoby potom v tíme hľadali chyby tam, kde nebolo treba. Navyše, nevieme, či nebol aj nejaký problém v kabíne. Čaro šampionátu je však také, že sa hrá na jeden zápas a stať sa môže čokoľvek,“ uviedol Surový a zhodnotil aj neúspech českých hokejistov, ktorí po vypadnutí vo štvrťfinále s USA (0:3) zaznamenali historicky najhorší výsledok - konečné 8. miesto.

„Zaujímavé, čo predviedli Česi. Vo štvrťfinále hrali veľmi zle. Američania boli na nich až príliš rýchli. Mali aj veľké medzery v obrane, a to ich dobehlo,“ uzavrel Surový. Na turnaji skončili aj obhajcovia titulu Fíni, ich cestu po prehre 1:4 ukončili Kanaďania.

Český expert: Helvétom vypadnutie prajem!

Bývalý český reprezentant a dnes expert portálu sport.cz Tomáš Vlasák (48) sa nebál povedať na plné hrdlo to, čo si dnes myslí zrejme aj drvivá väčšina slovenských fanúšikov. „Švajčiarom sa vypomstilo, že proti Lotyšsku nechali šesť hráčov odpočívať. To na šampionát nepatrí. Švajčiarsku vypadnutie prajem, aspoň sa už nabudúce nezachová takto,“ uviedol Vlasák.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});