Slovenský brankár má šancu chytať v NHL: Podľa niektorých skautov je najlepší na drafte!

Niektorí skauti ho považujú za najlepšieho brankára na drafte.
  • Zdroj: SITA/AP

Niektorí skauti ho považujú za najlepšieho brankára na drafte.

FOTOGALÉRIA: Adam Gajan

Slovenský hokejový brankár Adam Gajan pred rokom prešiel draftom nováčikov do zámorskej NHL bez povšimnutia, no v tomto roku by mohol patriť medzi najžiadanejších hráčov na svojom poste. Expert Steven Ellis z portálu Daily Faceoff zaradil 19-ročného Popradčana medzi 15 najlepších "starších" hokejistov, ktorí budú k dispozícii klubom profiligy na júnovom drafte v americkom Nashville (28. - 29.6.).

"Niektorí skauti ho považujú za najlepšieho brankára na drafte. Ja nesúhlasím, ale nemožno ignorovať jeho výkony v tejto sezóne. Ako tretí gólman bol nečakaný hrdina Slovákov na MS juniorov, kde vo štvrťfinále takmer šokovali Kanadu s Connorom Bedardom. Vlani ho prehliadli po tom, ako sa potácal na Slovensku, no vďaka jeho výkonom v USHL, NAHL a na MSJ bude tentoraz ťažké ignorovať ho," myslí si Ellis, podľa ktorého Gajan môže byť pre niektorý klub NHL veľkým prínosom.

"Skauti milujú najmä jeho robustnú postavu a súťaživosť. V budúcej sezóne bude chytať za tím Univerzity Minnesota-Duluth (NCAA), kde si zahrá proti kvalitným súperom. Klub, ktorý ho draftuje, by ho tam mohol nechať rozvíjať sa. Stále nie je veľmi známy, keďže sa dostal do hľadáčika až v zime, ale má neskutočný potenciál byť pre potenciálneho záujemcu veľká výhra," doplnil odborník ku Gajanovi, ktorého vyhlásili za najlepšieho brankára ostatných MS hokejistov do 20 rokov.

Slovenskí hokejisti zľava Peter Repčík, Jozef Kmec a Adam Žlnka.
Zámorský expert o Slovákoch: Koho si obľúbili skauti NHL? Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});