Česká legenda tvrdo komentuje fiasko na MS: Keby hrali ešte Rusi...

Tréner Vladimír Růžička označil majstrovstvá sveta v Tampere a Rige, na ktorých česká hokejová reprezentácia vypadla vo štvrťfinále a ...

Tréner Vladimír Růžička označil majstrovstvá sveta v Tampere a Rige, na ktorých česká hokejová reprezentácia vypadla vo štvrťfinále a obsadila konečné ôsme miesto, za celkovo nevydarené.

Fotogaléria

Posledná porážka s USA len podčiarkla rozpačitý dojem, ktorý z turnaja má. Pochopenie nemal pre herný štýl ani pre prístup trénerského tímu Kariho Jalonena k brankárom.

"Musím povedať, že som sklamaný z toho, že v posledných dvoch zápasoch sa nebolo z čoho odraziť. Proti Kanade to bolo v prvej tretine 19:4 na strely, dnes 11:2. Zdá sa mi, že mužstvo bolo pribrzdené smerom dopredu. Máme hráčov, ktorí sú rýchli a namiesto toho, aby sme napríklad v dvoch forčekovali, tak chodíme maximálne jedným hráčom," povedal Růžička.

Tréner, ktorý doviedol národný tím k dvom zlatým medailám na MS, si všimol aj výkyvy v aktivite mužstva. "Keď prehrávame, tak začneme dve-tri minúty hrať a potom sa zase zatiahneme," uviedol bývalý vynikajúci útočník, ktorý sa stal svetovým šampiónom aj ako hráč.

Štadión vo fínskom Tampere.
Je rozhodnuté! Kde budú hokejové MS 2027? Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});