Predčasný koniec hrdinu Neapola? Lobotku zrejme povedie nový tréner

Futbalisti tohtosezónneho talianskeho šampióna SSC Neapol budú mať pravdepodobne v nasledujúcom ročníku nového trénera.
  • Zdroj: Northfoto

Futbalisti tohtosezónneho talianskeho šampióna SSC Neapol budú mať pravdepodobne v nasledujúcom ročníku nového trénera.

FOTOGALÉRIA: Luciano Spalletti

Doterajší kouč Luciano Spalletti, ktorý s tímom "partenopei" po 33 rokoch získal majstrovské "scudetto", zrejme pri mužstve skončí. Ako referuje web getfootballnewsitaly.com s odvolaním sa na neapolský denník Il Mattino, predstavitelia klubu nebudú žiadať finančnú kompenzáciu od Spallettiho, ktorý má s SSC kontrakt do 30. júna 2024.

Neapolský klub sa však v prípade Spallettiho odchodu s koučom chce dohodnúť, že po odchode spod Vezuvu nebude trénovať a v budúcej sezóne neprevezme žiadne mužstvo. Prezident klubu Aurelio De Laurentiis chce požiadať Spallettiho, aby viedol mužstvo ešte na predsezónnom turné v Kórejskej republike.

Funkcionári klubu SSC Neapol už údajne "rozhodili siete" a obzerajú sa po vhodnom nástupcovi. Keďže financie získané za tohtosezónne účinkovanie v Lige majstrov a triumf v Serie A pomohli k stabilizácii finančnej situácie v klubu, Neapolčania by tak mohli pri angažovaní nového trénera prekročiť súčasný platový strop.

Ak by Spalletti naozaj opustil neapolské mužstvo, podľa webu getfootballnewsitaly.com už údajne existuje viacero kandidátov na uvoľnené miesto - Vincenzo Italiano, Thiago Motta, Sérgio Conceicao, Gian Piero Gasperini či Luis Enrique.

Španielsky futbalista Andres Iniesta po piatich rokoch opúšťa japonský klub Vissel Kóbe.
Dojemné lúčenie: Iniesta opúšťa Vissel Kóbe, kariéru ale nekončí Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});