Obranca Mário Grman prezradil detaily svojho zranenia: Zápasy som hral s práškami!

Už oddychuje doma a dáva sa zdravotne dokopy! Reč je o obrancovi Máriovi Grmanovi (26), ktorý sa zranil na svetovom šampionáte v lotyšskej ...
  • Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Už oddychuje doma a dáva sa zdravotne dokopy! Reč je o obrancovi Máriovi Grmanovi (26), ktorý sa zranil na svetovom šampionáte v lotyšskej Rige, a hoci sa v priebehu turnaja do hry vrátil, napokon ho nedohral.

Denníku Nový Čas prezradil detaily svojho zdravotného stavu a aj to, či bude musieť podstúpiť operačný zákrok.

Skúsený slovenský obranca Mário Grman utrpel nepríjemné zranenie vo štvrtom súboji na šampionáte proti Švajčiarsku. Lekár tímu Pavol Lauko prezradil, že má narazenú hrudnú i kľúčnu kosť, ale našťastie nemá nič zlomené. „Duel proti Kazachstanu som musel pre bolesť vynechať a potom som sa vrátil do zostavy proti Slovincom. Hral som však s práškami, ktoré mi utlmovali bolesť. Inak by som nebol schopný nastúpiť,“ prezradil pre náš denník Grman.

Turnaj však napokon nedohral, keď z hry odstúpil v poslednom súboji proti Nórsku. „Dostal som opäť úder do zranenej oblasti a už ani lieky nezaberali. Nedalo sa s tým hrať ďalej, tak som musel skončiť,“ ozrejmil zadák českých Vítkovíc, kde má kontrakt ešte na dve sezóny.

Na otázku, či si zranenie vyžiada aj operačný zákrok, odvetil: „Našťastie nie. Mám síce kosť trošku posunutú, ale bude sa to liečiť konzervatívne. O dva-tri týždne by to malo byť v poriadku. V bežnom živote ma to nelimituje, niekedy trošku cítim bolesť, keď sa nadýchnem, ale inak je to fajn.“

Mário plánuje už v blízkom čase vybehnúť niekam k moru, aby si oddýchol od hokeja. „Musím ešte vybaviť nejaké formality vo Vítkoviciach a potom pôjdem na dovolenku. Tým, že sme na turnaji skončili, sa pre mňa šampionát skončil a určite nebudem sledovať ani jeho záver. Pozriem si iba konečné výsledky,“ dodal Grman.

Máriove účasti na MS

2023 Lotyšsko 9. miesto

2022 Fínsko 8. miesto

2021 Lotyšsko 8. miesto

2018 Dánsko 9. miesto

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});