Schmiedlová na úvod Roland Garros proti nasadenej Ruske, Molčana čaká domáci tenista

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros proti jedenástej nasadenej ...
  • Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros proti jedenástej nasadenej Ruske Veronike Kudermetovovej.

FOTOGALÉRIA: Slováci na Roland Garros

Kristína Kučová sa stretne s kvalifikantkou. Štvrtkový žreb ďalej rozhodol, že Alex Molčan si na úvod zmeria sily s domácim Francúzom Hugom Gastonom.

Schmiedlová s Kudermetovovou sa vo vzájomnom zápase ešte nestretli. Ak by sa najlepšia slovenská singlistka postarala na parížskej antuke o prekvapenie, v 2. kole by si mohla skrížiť rakety s Kučovou.

Doterajším maximom Schmiedlovej na Roland Garros je 3. kolo z rokov 2021 a 2014. Šancu postúpiť do hlavnej súťaže má ešte Viktória Hrunčáková, ktorá sa v piatok predstaví vo finále kvalifikácie.

Molčan s francúzskym držiteľom voľnej karty Gastonom ešte nehral. Vlani v premiére v hlavnej súťaži postúpil do 2. kola, v ktorom prehral so Srbom Novakom Djokovičom. Pred tohtoročným turnajom Molčan vyhlásil, že by vo francúzskej metropole rád prekonal svoje doterajšie grandslamové maximum, ktorým je 3. kolo z US Open 2021 a vlaňajšieho Wimbledonu.

Ruská tenistka Jana Sizikovová bola zbavená obvinení z ovplyvňovania zápasov kvôli stávkam.
Ruská tenistka Sizikovová bola zbavená obvinení, môže štartovať na Roland Garros Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});