Nenápadná aktivita rozhodcov a rozhodkýň má úspech: Pridal sa partner florbalu a je z toho pekná suma!

Začalo sa to ako pomerne nenápadná interná aktivita slovenských florbalových rozhodcov a rozhodkýň. Dobročinná iniciatíva však napokon ...

Začalo sa to ako pomerne nenápadná interná aktivita slovenských florbalových rozhodcov a rozhodkýň. Dobročinná iniciatíva však napokon vyniesla až 10 559,42 eura!

Fotogaléria

Na sklonku zimy sa arbitri zriekli svojich odmien za záverečné 22. kolo základnej časti mužskej Fortuna florbalovej extraligy aj 6. kolo nadstavbovej fázy Hyundai extraligy žien. Rozhodli sa poukázať financie v prospech dvoch rodín kolegov, ktoré zhodne čelia onkologickej diagnóze svojich detských členov.

Rozhodcovia a rozhodkyne predpokladali výťažok vo výške niekoľkých stovák eur. Počas zápasov 25. februára mali špeciálny odznak a fialové „potítko“. Na svoj zámer upozornili aj prostredníctvom webu a sociálnych sietí Slovenského zväzu florbalu (SZFB), respektíve solidárnym potleskom priamych aktérov v halách po celom Slovensku.

Pod vplyvom podnetu sa k tomuto inšpiratívnemu gestu pridali florbalové kluby formou príspevkov zo vstupného. Zapojili sa aj fanúšikovia tohto športového odvetvia i široká verejnosť.

Na zmiernenie ťaživej situácie blízkych 13-ročného Davida a 11-ročného Teodora iniciátori kampane za štvrť roka dali dokopy 5 279,71 eura.

Navyše, krátko pred plánovaným uzavretím projektu vstúpila do diania stávková spoločnosť Fortuna. Prispela rovnakou položkou, čiže vtedy aktuálnu hodnotu už-už pripravenú na odoslanie zdvojnásobila! Uvedených 5 279,71 eura teda napokon putuje každej z rodín namiesto delenia.

„Sme nesmierne šťastní a vďační, že florbalová komunita i ľudia mimo nej takto prejavili súdržnosť a podporu. Záverečné veľkorysé gesto stávkovej spoločnosti Fortuna, ktoré nečakane a to výraznejšie opuncovalo celú túto solidárnu aktivitu, nás ohúrilo a dojalo zároveň. Všetkým prispievateľom ďakujeme,“ povedal predseda komisie rozhodcov a observerov SZFB Jakub Kučera.

„So slovenským florbalom sme nedávno vstúpili do dlhodobého vzťahu aj z dôvodu, ako sympaticky na nás celá táto komunita zapôsobila. Partneri si v ťažkých chvíľach pomáhajú nad rámec obchodných vzťahov. My sa k tejto filozofii hlásime aj konkrétnymi činmi. V prvom rade dúfame, že chalanom sa zdravotne polepší. Myslíme na nich a držíme im palce,“ uviedol generálny riaditeľ stávkovej spoločnosti Fortuna Ľudovít Vyskoč.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});