Hokejista Adam Sýkora zmaturoval na jednotky: Pred skúškou ma okakal vták

Skúšku dospelosti úspešné zvládol! Reč je o hokejovom útočníkovi organizácie NY Rangers Adamovi Sýkorovi (18), ktorý v utorok ukončil ...
  • Zdroj: archív a.s.

Skúšku dospelosti úspešné zvládol! Reč je o hokejovom útočníkovi organizácie NY Rangers Adamovi Sýkorovi (18), ktorý v utorok ukončil maturitné skúšky na Strednej športovej škole v Nitre, kde na jednotky uspel v odbore športový marketing a manažment.

Denníku Nový Čas prezradil aj zaujímavosť - pred skúškou ho okakal vták... Talentovaný útočník sa vyjadril aj k účinkovaniu národného tímu na svetovom šampionáte v Rige.

FOTOGALÉRIA: Adam Sýkora

Mladý hokejista Adam Sýkora síce vlani štartoval na seniorskom šampionáte vo Fínsku, tentoraz však v zostave kouča Craiga Ramsayho chýbal. A to aj preto, že v závere sezóny mal ešte klubové povinnosti na farme NY Rangers, kde si premiérovo okúsil nižšiu súťaž AHL v posledných dňoch navyše vymenil hokejovú arénu za školskú lavicu.

„Po marcových písomných maturitách, kde som mal testy zo slovenčiny, z angličtiny a aj praktické testy z účtovníctva, na mňa teraz v Nitre čakali ústne skúšky. Taktiež to boli testy zo slovenčiny, z angličtiny a potom aj spomínaný marketing či účtovníctvo,“ povedal pre Nový Čas Sýkora, ktorý úspešné ukončil štúdium na SŠŠ pod Zoborom.

„Všetky skúšky som zvládol na jednotky. Som veľmi rád, že to mám za sebou, pretože to boli stresy. Tak, ako aj na ľade, tak aj v škole som išiel na sto percent. Ale usmialo sa zrejme na mňa aj šťastie, pretože ma pred maturitou okakal na ulici vták,“ prezradil s úsmevom Adam. Na otázku, ako sa cítil v obleku namiesto dresu, odvetil: „Je pravda, že veľmi oblek neobľubujem, pretože som športový typ. Ale aj v USA chodíme v oblekoch na zápasy, takže si musím zvyknúť.“

Škoda, že chalani nepostúpili

Adam popri učení sa na maturity pozorne sledoval aj výkony svojich spoluhráčov v národnom tíme na šampionáte v Rige. „Je to veľká škoda, že chalani nepostúpili do štvrťfinále. Chýbali tie dva body s Kazachstanom. Držal som im na diaľku palce, aj som si s niektorými hráčmi písal. Škoda, pretože sme mali na to, aby sme išli zo skupiny ďalej,“ vyjadril sa Sýkora.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk