Hokejové osobnosti hodnotia vystúpenie nášho tímu na MS v Rige: Čo odkazujú Ramsayho družine?

Štvrťfinále bol primárny cieľ a nielen samotný tím, ale aj fanúšikovia či hokejové osobnosti sú veľmi sklamaní, že partia okolo kapitána ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Štvrťfinále bol primárny cieľ a nielen samotný tím, ale aj fanúšikovia či hokejové osobnosti sú veľmi sklamaní, že partia okolo kapitána Mareka Hrivíka zostala tesne pred postupovými bránami.

FOTOGALÉRIA: Hokejové osobnosti

Denník Nový Čas oslovil hokejové legendy, aby sa vyjadrilik účinkovaniu slovenského národného mužstva na majstrovstvách sveta v Rige, kde napokon obsadili iba 9. priečku. Čo odkázali Ramsayho družine Vincent Lukáč, Dárius Rusnák či Jozef Stümpel?

Bol zápas s Nórskom pre trénera Craiga Ramsayho posledným na slovenskej lavičke?
Ramsaymu vypršal pri slovenskej reprezentácii kontrakt: Posledný zápas na našej lavičke? Zobraziť článok

Vincent Lukáč (69), bývalý útočník, majster sveta (1977 a 1985)

- Nevadí, už nie je slabý súper. Hanbu sme si neurobili a so vztýčenou hlavou ideme domov. O rok sú ďalšie majstrovstvá. Takto to budú naši hodnotiť. Ale pre mňa je to obrovské sklamanie. Šťastie sme mali s Kazachstanom, keď sme na konci vyrovnali, aj v závere so Slovinskom a v oboch prípadoch sme sa už videli v lietadle domov. Švajčiari nám päť minút pred koncom s Lotyšmi z neho dovolili vystúpiť, ale iba na pár sekúnd. A zaslúžene sme napokon v lietadle domov. Mrzí ma, že majstrovstvá niektorí hráči berú, že si idú len tak zahrať. Tak sa za Slovensko nebojuje. Keď som nastupoval za Československo, vždy som mal zimomriavky, a najmä zodpovednosť voči fanúšikom. Osobne nebudem nikoho hodnotiť, nech si každý vstúpi do svedomia.

Na snímke slovenský hokejový útočník Pavol Regenda.
Pavol Regenda mal toho už plné zuby: Únava je veľká! Zobraziť článok

Jozef Stümpel (50), bývalý útočník, majster sveta (2002)

- Celkové deviate miesto a neúčasť vo štvrťfinále vnímam ako neúspech nášho výberu na šampionáte. Chalani mali sľubný vstup do turnaja, ale potom niektoré stretnutia nezvládli, a to nás stalo postup. Nemôžeme sa spoliehať na iné krajiny, aby to vybojovali za nás. Musím povedať, že mi v našom mužstve chýbala väčšia kreativita a viac strelcov či lídrov, ktorí by potiahli. Jednoznačne sme dávali málo gólov a robili množstvo faulov. Netreba z toho robiť tragédiu, ale je to sklamanie. A možno by po šiestich rokoch prospela aj zmena na trénerskom poste. Kouč Craig Ramsay odviedol skvelú robotu, ale už by sme mohli dať šancu slovenským trénerom, ktorí sa pri ňom za tie roky veľa naučili.

Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Ramsay Švajčiarov sledovať nebude: Uprednostní prechádzku a pivo Zobraziť článok

Dárius Rusnák (63), bývalý útočník, majster sveta (1985)

- Pred turnajom som mal obavy z toho, či postúpime do štvrťfinále, ale po úvodných zápasoch som tomu veril. Chalani bojovali, ale potom si to pokazili stretnutím s Kazachmi, kde vybuchli. A to nás stálo napokon aj postup. A mrzí ma trošku aj naša diplomacia. Myslím si, že keby bol na turnaji Igor Nemeček, tak by sa nestalo, že by Švajčiari šetrili proti Lotyšom top hráčov. A sklamanie je to aj v tom, že teraz zrejme budeme musieť hrať kvalifikáciu o zimné hry 2026 v Taliansku. Keby sme postúpili, tak sa jej vyhneme. A ešte dodám aj to, že nám, bohužiaľ, chýbali niektorí hráči z KHL, nehovorím, že títo chalani si to nezaslúžili, ale dvaja-traja by sa nám zišli.“

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});