Ramsaymu vypršal pri slovenskej reprezentácii kontrakt: Posledný zápas na našej lavičke?

Po včerajšom víťaznom zápase proti Nórsku (4:1) bolo medzi slovenskými fanúšikmi množstvo otáznikov. Riešilo sa nielen to, či postúpime ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Po včerajšom víťaznom zápase proti Nórsku (4:1) bolo medzi slovenskými fanúšikmi množstvo otáznikov. Riešilo sa nielen to, či postúpime do štvrťfinále, ale aj to, že ak sa tak nestane, či to bol posledný duel kanadského trénera Craiga Ramsayho (72) na našej lavičke…

FOTOGALÉRIA: Craig Ramsay

Záverečný súboj základnej B-skupiny na svetovom šampionáte v lotyšskej Rige bol 125. v poradí, čo viedol slovenskú reprezentáciu kanadský kouč Craig Ramsay. Žiaľ, po zisku 2 bodov Lotyšska vo večernom zápase so Švajčiarskom (4:3 pp) aj posledný na svetovom šampionáte v Rige.

Slovenský brankár Stanislav Škorvánek sa zatiaľ svojej pozície na MS chytil dobre.
Štatistiky MS po základnej časti: Škorvánek tretí medzi brankármi, Hudáček najtrestanejší hráč Zobraziť článok

V počte štartov prekonal aj Júliusa Šuplera, ktorý ich má na konte 123 rovnako ako Ján Filc. Či však pridá aj ďalší štart, je otázne. Ramsaymu vypršal totiž kontrakt s našou federáciou. Túto otázku však Ramsay ani vedenie našej výpravy ešte neriešilo, keďže všetci netrpezlivo čakali na včerajší súboj Lotyšov so Švajčiarmi, ktorý rozhodol o našom osude.

Českí hráči oslavujú po góle proti Nórsku.
MS pokračujú už bez Slovákov: Takto vyzerá štvrťfinálový program Zobraziť článok

„Určite zápas s Lotyšmi pozerať nebudem, radšej sa pôjdem prejsť. Nerád fandím iným tímom,“ povedal Ramsay po súboji s Nórmi a zhodnotil aj základnú skupinu. „Získali sme jedenásť bodov, dvanásť by bolo krajšie. Škoda, že sme proti Kazachom i Kanade nezvládli nájazdy,“ dodal sympatický Kanaďan.

Bývalý reprezentant Jozef Stümpel.
Stümpel otvorene o reprezentácii: Je čas na slovenského trénera, v Rige nám chýbali hráči z KHL! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});