Návrat po dvojročnom pekle: Démonov vyhnal z hlavy, chce byť znova jednotkou Trnavy!

Prešiel si peklom! Ťažkým obdobím plného bolesti, fyzického i duševného utrpenia a neraz aj beznádeje. Má za sebou traumu, akú by nedoprial ...
  • Zdroj: archív D.R.

Prešiel si peklom! Ťažkým obdobím plného bolesti, fyzického i duševného utrpenia a neraz aj beznádeje. Má za sebou traumu, akú by nedoprial ani svojmu najväčšiemu nepriateľovi. Dve ťažké zranenia za sebou mu vymazali dva roky z kariéry. Brankár trnavského Spartaka Dobrivoj Rusov (30) sa po martýriu vrátil cez víkend späť na futbalové trávniky.

FOTOGALÉRIA: Rusov

Paradoxne čelil Žiline, proti ktorej sa to všetko v marci 2021 začalo. Po dopade na zem pravé koleno nevydržalo a výsledkom bol roztrhnutý predný väz. Jedno z najdlhšie sa hojacich zranení. Trvalo 11 mesiacov, kým sa vrátil medzi žrde v ligovom zápase. Pár dní nato sa však počas tréningu situácia zopakovala a nasledovala druhá operácia. „Zrútil sa mi svet. Ťažké predstaviť si všetko to znova absolvovať a nemať istotu, že sa to už nikdy nestane,“ prezradil pre Nový Čas.

Rusova zasiahla veľká rana. Priznáva, že to bol neúprosný boj najmä v hlave. Neraz sa vraj ocitol celkom na dne, aby sa nezlomnou vôľou, vďaka podpore rodiny a klubu opäť vydriapal nahor. Boli chvíle, keď sa strachoval o budúcnosť a prepadal myšlienkam, že bude musieť s futbalom skončiť. Rekonvalescencia trvala o čosi dlhšie ako pri prvom zranení. V sobotu bol proti Žiline opäť na svojom mieste.

Vlado si užíval pohár nad hlavou.
Weiss poslal pri oslavách titulu vulgárny odkaz Škrtelovi: Mám ťa rád, ale... Zobraziť článok

„Veľmi som sa tešil na návrat. Pri premietaní v hlave, čím som si prešiel, som sníval, že príde chvíľa, keď opäť vybehnem na trávnik. Verím, že už budem zdravý a zažívať len príjemné chvíle. Je jedno, či pozitívne alebo negatívne, no hlavne futbalové,“ želá si. Pri rozlúčke so sezónou dostal dva góly, Spartak však strelil štyri a obhájil konečné 3. miesto. „Až po jedenástich mesiacoch som vyhnal všetko z hlavy. Musel som to prekonať, aby som sa mohol opäť postaviť do bránky. Koleno drží, už naň nemyslím.“

Spartak sa zachoval k nemu férovo a napriek dlhej maródke s ním predĺžil zmluvu do leta budúceho roka. Rusov je klubu za to vďačný a rád by sa vrátil do čias, keď bol jednotkou v bránke. „Verím, že budem zdravý a v plnej sile sa vrhnem do letnej prípravy. Keďže sa liga skončila, chcel by som sa ešte trochu rozchytať v Malženiciach,“ uzavrel. Klub, ktorý má rovnakého šéfa ako Spartak Trnava, je od víkendu čerstvým účastníkom druhej ligy.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});