Slovenský brankár si výkonmi na MS môže vypýtať pozornosť klubov zámorskej NHL

Slovenský hokejový brankár Samuel Hlavaj (21) by si výkonmi na tohtoročných majstrovstvách sveta vo Fínsku a Lotyšsku mohol zlepšiť vyhliadky ...

Slovenský hokejový brankár Samuel Hlavaj (21) by si výkonmi na tohtoročných majstrovstvách sveta vo Fínsku a Lotyšsku mohol zlepšiť vyhliadky do ďalšej kariéry.

Fotogaléria

Expert Ian Kennedy z magazínu The Hockey News zaradil 21-ročného Martinčana do svojho zoznamu siedmich účastníkov MS 2023, ktorí by mohli zaujať predstaviteľov klubov zámorskej NHL.

Hlavaj odchytal v drese Slovenska na prebiehajúcom šampionáte tri zápasy B-skupiny v lotyšskej Rige a pomohol tímu získať dva body, v bránke stál pri prehrách so Švajčiarmi (2:4), Kanaďanmi (1:2 po sam. nájazdoch) a Kazachmi (3:4 po sam. nájazdoch).

Zaznamenal v nich úspešnosť zákrokov 93,2 percenta v priemere inkasoval 2,22 gólu na zápas. "Niekdajší najlepší nováčik a člen All-Star tímu QMJHL má postavu hodnú brankára NHL. V ostatných sezónach sa postupne zlepšoval a v tej nasledujúcej bude chytať v českej Plzni. Na MS podáva dobré výkony, stále má iba 21 rokov a má veľa času na herný rozvoj. Počas tohto leta ešte asi nie, ale po prípadnej vydarenej sezóne v Česku a ďalšej účasti na šampionáte by sa mohol ocitnúť v diskusiách o podpise zmluvy s klubom NHL," napísal Kennedy o Hlavajovi.

Šesťdesiatštyri zápasov čakal Sergej Bobrovskij, kým dosiahol prvé čisté konto v play off NHL. Brankár Floridy bol veľkou oporou svojho tímu pri víťazstve 1:0 nad hokejistami Caroliny.
Bobrovskij čakal na prvý shutout v play off 64 zápasov: Gólman Floridy prepisuje tabuľky Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});